Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord scoate cartonașul roșu: Refuză să se dezarmeze nuclear și acuză G7 de intervenții exagerate

grupul g7

Coreea de Nord respinge vineri apelul G7 de a se ”abţine” de la orice nou test nuclear sau tir de rachetă balistică şi reafirmă că statutul său de putere nucleară este ”definitiv şi ireversibil”, relatează AFP. Ministrul nord-coreean de Externe Choe Son Hui denunţă o declaraţie ”extrem de intervenţionistă” a G7,

Grupul Celor Şapte (G7) catacă ”cu rea-voinţă” ”exercitarea legitimă a suveranităţii” Coreei de Nord, acuză Coreea de Nord

”Poziţia RPDC (Republica Populară Democratică Coreea) în calitate de putere nucleară de clasă mondială este definitivă şi ireversibilă”, subliniază ea, într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Ea consideră că ”G7, un grup închis de o mână de ţări egoiste, nu reprezintă comunitatea internaţională (în mod) drept, ci serveşte ca instrumentul politic pentru asigurarea hegemoniei Statelor Unite”. Miniştrii de Externe G7 au îndemnat Phenianul, cu câteva zile în urmă, ”să se abţină de la orice noi acţiuni destabilizatoare sau provocări” şi la ”abandonarea completă, verificabilă şi ireversibilă a armelor nucleare”. Uşa oricăror negocieri în vederea unei dezarmări nucleare a Coreei de Nord, după declaraţiile lui Choe Son Hui, pare definitiv închisă. Phenianul şi-a multiplicat recent testele de rachetă balistică şi a anunţat anul trecut că statutul său de putere nucleară este ”ireversibil”.

Washingtonul şi Seulul şi-au consolidat cooperarea militară şi şi-au multiplicat manevrele militare comune de mare amploare în regiune, înfuriind Coreea de Nord, care consideră aceste exerciţii drept repetiţii generale ale unei invazii a teritoriului nord-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.