Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord SFIDEAZĂ avertismentul SUA: rachete lansate în apropiere de Japonia

sputnik
coreea de nord, armata

Coreea de Nord a lansat sîmbătă în mare, în zona coastei sale estice, ceea ce par a fi două rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata sud-coreeană, aceasta fiind ultima dintr-o serie de lansări din ultimele săptămâni, după oprirea discuţiilor privind denuclearizarea, transmite Reuters.

Citește și: SONDAJ CURS - Românii au urmărit în masă cazul Caracal: pe cine consideră vinovați de tragedie

Lansarea de sâmbătă a fost a şaptea iniţiată de Coreea de Nord, de când preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit la frontiera inter-coreeană, în luna iunie. Lansările au complicat eforturile de reluare a discuţiilor dintre negociatorii americani şi nord-coreeni cu privire la viitorul programelor Phenianului vizâns programele nucleare şi rachetele balistice.

Cei doi lideri au convenit în iunie să reia negocierile, dar Statele Unite nu au reuşit până acum să determine reluarea discuţiilu. Procesul de negociere a fost oprit după un al doilea summit eşuat Trump -  Kim, în Hanoi, în februarie.

Trump a declarat la începutul acestei luni, că Kim i-a transmis că este gata să reia discuţiile cu privire la programele nucleare şi de rachete din Coreea de Nord şi va înceta testarea rachetelor imediat ce exerciţiile militare SUA - Coreea de Sud se vor încheia.

Cu toate acestea, în timp ce exerciţiile militare comune americano-sud-coreea s-au încheiat, lansările continue ale Coreei de Nord au provocat „o îngrijorare puternică”, a anunţat sâmbătă Consiliul de Securitate Naţională (NSC) al Coreei de Sud.
Trump a declarat că după ultimele lansări, Statele Unite au o relaţie bună cu Coreea de Nord. "Kim Jong Un a fost ... destul de onesct cu mine", a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.