Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud a înregistrat miercuri cea mai mare creştere a numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele 50 de zile

Los Angeles Times
coronavirus

Coreea de Sud a înregistrat miercuri cea mai mare creştere a numărului de cazuri din ultimele 50 de zile, iar unele dintre acestea au fost legate de sosirile internaţionale, notează news.ro.

Autorităţile au raportat 40 de noi cazuri, acesta fiind cel mai mare număr depistat în ultimele aproximativ 50 de zile, alarmând populaţia ţării în care milioane de copii revin astăzi în şcoli, scrie The Guardian.

În afară de patru cazuri, toate au fost descoperite în zona metropolitană a capitalei, iar trei au fost legate de sosiri internaţionale.

În total, aici au fost înregistrate 11.265 de cazuri şi 269 de decese.

Apariţia de noi cazuri în regiune, în ultimele săptămâni, a stârnit îngrijorări. Autorităţile au redeschis şcolile - liceenii au revenit la cursuri săptămâna trecută, iar miercuri, peste 2 milioane de elevi şi preşcolari.

Marţi, un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost încarcerat pentru 4 luni pentru că a încălcat regulile carantinei. El se afla în auto-izolare timp de 14 zile, apoi a fost mutat într-o unitate de carantină, de unde a plecat fără permisiune.

Coreea de Sud este una dintre puţinele ţări care au reuşit să controleze răspândirea coronavirusului, printr-un program de „urmărire, testare şi tratament”.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 5,5 milioane de contaminări şi mai mult de 350.000 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.