Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud îl critică pe Donald Trump: SUA și-au SUSPENDAT operațiunile militare

Donald Trump nebun

Coreea de Sud și-a exprimat surprinderea în legătură cu decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de oprire a exerciţiilor militare comune, Administraţia de la Seul cerând clarificări din partea Washingtonului, informează agenţia The Associated Press.

"În momentul de faţă, nu putem înţelege sensul exact şi intenţiile preşedintelui Donald Trump", a declarat un oficial din cadrul Ministerului Apărării de la Seul, scrie mediafax.ro.

Citește și: Surpriză de proporții! Ce sumă uriașă câștigă lunar Mălin Bot ca jurnalist și cine îl finanțează .

La rândul său, Preşedinţia Coreii de Sud a exprimat surprindere privind anunţul făcut de Donald Trump.

Următorul exerciţiu militar americano-sud-coreean este programat în august. Prezenţa trupelor americane este considerată o garanţie de securitate în Coreea de Sud.

Citește și: Kate Middleton, asemănare izbitoare cu Prințesa Diana: Câți bani a dat aceasta pe o rochie-Prețul este uluitor

Comandamentul trupelor americane din Coreea de Sud nu a primit încă niciun ordin privind încetarea exerciţiilor militare, deşi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat acest lucru. "Forţele americane din Coreea de Sud nu au primit niciun ordin nou privind desfăşurarea exerciţiilor militare", a declarat colonelul american Jennifer Lovett. "În coordonare cu partenerii din Coreea de Sud, vom continua actuala configuraţie militară până vom primi instrucţiuni din partea Departamentului Apărării", a precizat oficialul citat.

Citește și: Pepe a luat o decizie radicală: Ce se va întâmpla cu una dintre afacerile sale

Preşedintele SUA, Donald Trump, a admis că procesul denuclearizării Coreii de Nord va dura mulţi ani, subliniind că va fi verificat de experţi americani şi internaţionali şi oferind asigurări că Statele Unite nu vor reduce efectivele militare din Coreea de Sud. "Nu reducem nimic deocamdată, poate la un moment dat; avem 32.000 de militari în Coreea de Sud, eu am spus în campania electorală că vreau să îi aduc înapoi acasă, dar deocamdată nu pot. Însă vom limita exerciţiile militare în regiune, ceea ce ne va permite să economisim mulţi bani. Vom verifica procesul denuclearizării, simt că liderul nord-coreean vrea să facă acest lucru, sunt foarte sigur. Am efectuat mult timp exerciţii militare, sunt foarte scumpe, Coreea de Sud contribuie, dar nu sută la sută, astfel că va trebui să discutăm aceste lucruri cu Administraţia de la Seul. Vom avea un nou acord cu Administraţia din Coreea de Sud", a explicat Donald Trump.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu hoțul care i-a spart casa lui Gheorghe Hagi: A furat bijuterii de zeci de mii de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.