Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud. În plin scandal de corupţie, partidul de la putere îşi schimbă numele

Partidul Saenuri, la putere în Coreea de Sud, care încearcă să facă uitat scandalul de corupţie ce a condus la destituirea preşedintei Park Geun-Hye, şi-a ales un nou nume "Coreea Liberală", au anunţat joi oficiali ai formaţiunii, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

Saenuri sau "Partidul noii frontiere" este produsul fuziunii din 1997 între mai multe formaţiuni de centru-dreapta. Până în 2012, el s-a numit Marele Partid Naţional (GPN).

Citeşte şi: Avocaţii preşedintei sud-coreene RESPING interogarea

"Am decis să adoptăm un nume nou, cel de Coreea Liberală, cu promisiunea unei renaşteri", a declarat un purtător de cuvânt al formaţiunii.

Conducerea partidului mai trebuie să se reunească luni pentru a aproba în mod oficial această alegere.

Schimbarea numelui este o tactică frecventă în rândul partidelor sud-coreene atunci când doresc să întoarcă pagina unor episoade neplăcute.

Coreea de Sud a fost scena unui scandal uriaş de corupţie legat de Choi Soon-Sil, o fostă confidentă a preşedintei, suspectată că ar fi profitat de relaţiile cu aceasta din urmă pentru a extorca zeci de milioane de dolari de la mari companii din ţară.

La rândul său, preşedinta Park Geun-Hye, suspectată de complicitate, a fost destituită de către parlament, o măsură care mai trebuie să fie aprobată de Curtea Constituţională.

În 2012, ea a fost cea care redenumit GPN în Saenuri, în scopul de a recâştiga încrederea alegătorilor. Partidul său a câştigat alegerile din anul următor, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.