Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud își alege președintele

news.ro
Coreea de Sud

Votarea anticipată pentru alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud a început vineri în 3552 de secţii de pe tot teritoriul ţării, informează Yonhap.

Printre primii care au votat au fost candidatul partidului de guvernământ, Lee Jae-myung, şi principalul contracandidat din opoziţie, Yoon Suk-yeol. Preşedntele Moon Jae-in şi prima doamnă Kim Jung-sook au votat la o secţie din apropiere de Cheong Wa Dae (Casa Albastră, reşedinţa oficială a şefului statului şi sediul preşedinţiei).

Orice alegător poate vota anticipat, înainte de data oficială a alegerilor, care va fi miercurea viitoare. Urnele vor fi deschise şi sâmbătă, ca şi vineri, între orele 6 şi 18. Pacienţii cu COVID-19 şi cei aflaţi în carantină pot vota sâmbătă de la 5 la 6 dimineaţa.

Conform datelor Comisiei Electorale Naţionale, la ora locală 17 prezenţa la urne era de 15,84%, peste procentajul de 10,6% înregistrat în momentul corespunzător al scrutinului precedent, în mai 2017.

Sunt chemaţi la urne peste 44 de milioane de sud-coreeni.

Agenţia Petra relatează că personalul electoral este echipat inclusiv cu ochelari şi combinezoane de protecţie. Alegătorii cu COVID-19 şi cei care au fost în contact cu purtători de coronavirus trebuie să îşi pulverizeze dezinfectant pe mâini şi să poarte mănuşi înainte de a introduce buletinele de vot în urne.

În prezent, incidenţa COVID-19 în Coreea de Sud este printre cele mai ridicate din lume, în contextul unui nou val epidemic. Se aşteaptă să voteze până la un milion de persoane infectate, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.