Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud pregătește lansare unei monede digitale

Dreamstime
coreea de sud

Banca centrală din Coreea de Sud a anunțat luni că va alege un furnizor de tehnologie pentru a construi o platformă pilot pentru o monedă digitală, făcând un pas către crearea unei monede digitale, scrie Reuters.

Banca a declarat că este în căutarea unui partener care să cerceteze aspectele practice ale lansării unei monede digitale a băncii centrale (CBDC) - primul pas în domeniu al celei de-a patra economii din Asia.

Eforturile instituției vin după ce răspândirea bitcoin și a altor criptomonede a deschis posibilitatea schimbării modului în care operează sectorul financiar.

Bănci centrale din China până în Marea Britanie și Suedia se uită spre dezvoltarea monedelor digitale, pentru a-și moderniza sistemele financiare, pentru a evita amenințarea criptomonedelor și pentru a accelera plățile interne și internaționale.

Platforma va conține simulări ale băncilor comerciale și ale punctelor de vânzare cu amănuntul, iar testele vor include plata prin intermediul telefoanelor mobile, transferul de fonduri și efectuarea de depozite, a spus banca.

Programul pilot se va desfășura din august până în decembrie anul acesta, și ar putea fi extins într-o a doua fază anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.