Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud se TEME de ce e mai RĂU, după racheta lansată de Phenian: Seulul avertizează că situația poate scăpa de sub control

racheta

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, a condamnat miercuri noul tir efectuat de Coreea de Nord cu o rachetă intercontinentală şi a evocat riscul ca tensiunea din peninsulă să devină incontrolabilă, relatează AFP.

Moon Jae-In s-a exprimat în cursul unei reuniuni a Consiliului naţional de securitate sud-coreean, convocat de urgenţă după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală care s-a prăbuşit în Marea Japoniei.

Citește și: Detalii ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre racheta lansată de Coreea de Nord: Pentagonul a anunțat cât a zburat și unde s-a prăbușit

Preşedintele sud-coreean a declarat că noul tir este "provocare iresponsabilă" care poate face să crească la un nivel critic tensiunea deja ridicată ce domneşte în Peninsula Coreeană.

"Situaţia poate să scape de sub orice control dacă Nordul finalizează dezvoltarea de rachete balistice ce pot atinge un alt continent", a avertizat Moon Jae-In, potrivit Agerpres.

"Trebuie să prevenim un scenariu în care Nordul poate evalua prost situaţia şi să ne ameninţe cu arme nucleare sau în care Statele Unite ar intenţiona o lovitură preventivă" împotriva Coreii de Nord, a declarat preşedintele sud-coreean.

Îngrijorarea este deosebit de puternică la Seul că preşedintele american, Donald Trump, are în vedere o acţiune militară împotriva Coreii de Nord ce ar putea duce la un război total.

Un asemenea scenariu este o perspectivă îngrozitoare pentru Coreea de Sud ce ar putea suporta imediat cele mai grave consecinţe ale conflictului.

Citește și: Reacție FULGER a lui Donald Trump, după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă: 'Ne vom OCUPA de asta!'

Seulul, capitala sud-coreeană, un oraş cu 10 milioane de locuitori, se află la aproximativ 50 de kilometri de linia de demarcaţie dintre cele două Corei. El se află în raza de acţiune a unor importante unităţi de artilerie şi de rachete desfăşurate de Phenian de-a lungul liniei.

Un studiu realizat de think tank-ul Nautilus din California a ajuns la concluzia că circa 65.000 de civili şi-ar pierde viaţa la Seul în prima zi a unui atac nord-coreean cu arme convenţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.