Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție FULGER a lui Donald Trump, după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă: 'Ne vom OCUPA de asta!'

Daily Star
Trump Kim Coreea

Preşedintele american, Donald Trump, a lansat un avertisment serios Coreii de Nord care a efectuat un tir cu o rachetă balistică intercontinentală şi a promis că "ne vom ocupa de asta", relatează AFP.

La rândul său, şeful Pentagonului, Jim Mattis, a afirmat că acest tir a ajuns la cea mai înaltă altitudine dintre toate tirurile efectuate de Phenian şi că reprezintă "o ameninţare peste tot în lume".

Citește și: Sanda Ladoși și soțul ei, săltați de mascati: Acuzatii grave ale DIICOT – prejudiciu imens

Ministrul, care se afla alături de preşedinte la Casa Albă, a mai informat că militarii sud-coreeni au tras rachete de precizie în largul mării pentru ca Phenianul să înţeleagă exact că "poate fi lovită de focul aliatului nostru".

"Pe scurt, este vorba despre un efort de a produce rachete balistice care reprezintă o ameninţare pentru pacea lumii, pacea regională şi cu siguranţă pentru Statele Unite", a explicat Jim Mattis.

Citește și: Câștig uriaș pentru televiziuni, după moartea actriței Stela Popescu: Cine a fost liderul surpriză în audiențe

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a estimat că "opţiunile diplomatice" pentru a rezolva criza nucleară cu Phenianul rămân "pe masă, deocamdată".

Într-o declaraţie citită de purtătoarea sa de cuvânt la Washington, el a îndemnat comunitatea internaţională "să ia noi măsuri" dincolo de sancţiunile adoptate până acum de Consiliul de Securitate al ONU, "inclusiv dreptul de a interzice traficul maritim transportând bunuri spre şi dinspre Coreea de Nord".

Citește și: Acuzaţii fără precedent ale ministrului Muncii: Lia Olguţa Vasilescu ‘pune la zid’ multinaţionalele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.