Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud şi Statele Unite au reluat exerciţiile militare comune, suspendate în urma summitului dintre Trump și Kim Jong Un

youtube.com
coreea de sud soldat

Coreea de Sud şi Statele Unite au reluat luni exerciţii militare - la scară mică -, suspendate pe termen nedeterminat în urma summitului istoric între preşedintee american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, relatează AFP, informează News.ro.

Exerciţiile comune a două corpuri de puşcaşi marini fac parte dintr-o ”selecţie” de manevre amânate în iunie, la summitul din Singapore, unde Trump a promis să oprească exerciţii costisitoare şi ”foarte provocatoare”.

Însă Programul naval coreean de schimb de puşcaşi marini (KMEP) - la care participă aproximativ 500 de puşcaşi marini americani şi sud-coreeni - a fost reluat luni pe o perioadă de două săptămâni, la Pohang, în sudul ţării, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului sud-coreean al Apărării.

”Am spus că vom desfăşura, cum s-a prevăzut, exerciţii la scară mică sau la nivel de batalioane între Statele Unite şi Coreea de Sud”, a precizat Choi Hyun-soo.

Washingtonul a staţionat 28.500 de militari în Coreea de Sud, pentru a o proteja de vecinul ei de la Nord, înarmat cu bomba atomică.

Cele două ţări au efectuat, mult timp, exerciţii comune pe care le-au prezent drept pur defensive. Însă Phenianul le-a denunţat drept o pregătire a unei invazii a teritoriului nord-coreean.

Exerciţiile aeriene Vigilant Ace - prevăzute în decembrie - au fost, de asemenea, amânate.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo urmează se se întâlnească în curând cu omologul său nord-coreean în cadrul unui al doilea summit între Washington şi Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.