Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud susține că vecinii din Coreea de Nord pregătesc un nou test cu rachetă

KCNA/Reuters
N korea, racheta

Coreea de Nord pare că pregăteşte un nou test cu rachetă, a indicat serviciul sud-coreean de spionaj, după ce a fost observată o intensificare a activităţii în bazele nord-coreene unde se efectuează cercetări în domeniul construcţiei de rachete balistice, relatează joi agenţia Reuters. 

Ultima rachetă balistică nord-coreeană a fost lansată pe 15 septembrie şi a trecut pe deasupra Japoniei, prăbuşindu-se apoi în Pacific. Serviciul de informaţii sud-coreean a transmis într-un briefing parlamentarilor de la Seul că s-a observat activitate intensă, inclusiv deplasări de vehicule, la centrul de cercetare pentru rachete de la Phenian. 

În plus faţă de posibila pregătire a unui nou test cu rachetă, 'Coreea de Nord va acţiona constant pentru efectuarea de noi teste nucleare, pentru miniaturizarea şi diversificarea focoaselor nucleare', mai avertizează serviciul sud-coreean de informaţii. 

Potrivit unor parlamentari de la Seul, poligonul nuclear nord-coreean situat la nord de oraşul Punggye-ri ar fi fost afectat de cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear efectuat de Coreea de Nord, pe 3 septembrie, un tunel al acestui poligon prăbuşindu-se şi ucigând probabil peste 200 de persoane. Agenţia Reuters precizează că nu a reuşit să verifice autenticitatea acestei informaţii, calificată de Phenian drept falsă şi defăimătoare. 

Dar aceiaşi parlamentari sud-coreeni au menţionat că un alt tunel al complexului Punggye-ri este pregătit pentru un test nuclear şi că au fost reluate lucrările pentru încă un tunel, al patrulea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.