Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud va construi un stadion dedicat concertelor K-pop

bbc.com
bts

Guvernul Metropolitan din Seul şi compania de internet sud-coreeană Kakao au anunţat luni că vor construi un nou stadion în capitala Coreii de Sud ce va fi dedicat stilului muzical K-pop, informează site-ul revistei americane Variety.

Seoul Arena, care urmează să fie construită în cartierul Chang-dong din districtul Dobong-gu, va găzdui o ceremonie în luna iunie după aprobarea planurilor privind viitoarea construcţie, care ar trebui să fie finalizată în octombrie 2025, potrivit Agerpres.

Viitoarea arenă va avea 18.000 de scaune şi o capacitate de 28.000 de locuri în picioare. Proiectul include, de asemenea, o sală cu o capacitate medie de primire de aproximativ 7.000 de locuri, un cinematograf şi mai multe unităţi comerciale.

Potrivit Pulse News, compania Kakao va asigura funcţionarea şi mentenanţa Seoul Arena în următorii 30 de ani după inaugurare, în timp ce arena va rămâne în proprietatea guvernului municipal. Seoul Arena va beneficia tododată de programe de realitate augmentată şi alte tehnologii, urmând să asigure servicii digitale îmbunătăţite, precum difuzarea concertelor în streaming live, potrivit Guvernului Metropolitan din Seul.

Deşi reprezentanţii companiei Kakao au spus că acest complex va fi "primul şi cel mai mare" stadion din Coreea de Sud dedicat stilului muzical K-pop, gigantul asiatic din industria internetului se află în competiţie directă cu grupul de entertainment CJ ENM, care a început deja lucrările de construcţie la un proiect similar în octombrie 2021.

Acel proiect, CJ LiveCity Arena, urmează să fie inaugurat în 2024 şi a fost conceput pentru concerte mari, cu 20.000 de locuri în interior şi o capacitate suplimentară de 40.000 de locuri în aer liber. Viitorul stadion specializat va fi echipat cu diverse facilităţi scenice, inclusiv cu sisteme performante de sunet şi de lumini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.