Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud vizează lansarea în acest an de discuţii cu Phenianul în vederea implementării acordului militar încheiat anul trecut

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Ministerul Apărării sud-coreean a anunţat luni că va face demersuri pentru lansarea în acest an de discuţii în plan militar cu Coreea de Nord pentru a stabili măsuri de punere în aplicare a acordului militar încheiat în septembrie anul trecut între cele două ţări, transmite Xinhua preluată de Agerpres.

Acordul militar a fost semnat de înalţi responsabili ai apărării celor două Corei în cursul celui de-al treilea summit de la Phenian din septembrie dintre preşedintele sud-coreean Moon Jae In şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Potrivit acestuia, cele două părţi au promis să pună capăt tuturor gesturilor ostile pe sol, în apă şi în aer în apropiere de linia de demarcaţie militară (MDL) care desparte cele două Corei de la războiul din peninsulă dintre 1950 şi 1953, încheiat fără armistiţiu.

Potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, autorităţile militare ale Coreei de Sud au informat deja Coreea de Nord în legătură cu planul Seulului de a purta convorbiri pe teme militare prin intermediul liniei telefonice militare directe.

Dacă aceste convorbiri vor avea loc, Coreea de Sud se va consulta cu Coreea de Nord în legătură cu modalităţile de retragere a tuturor posturilor de gardă din Zona demilitarizată (DMZ). O parte din aceste posturi au fost retrase anul trecut sub formă de test.

Partea sud-coreeană intenţionează de asemenea să discute cu Phenianul despre lansarea comitetului militar comun condus de oficiali militari din ministere, lansare convenită tot în cadrul acordului militar din septembrie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.