Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corespondență SECRETĂ din MAE

mae ministerul afacerilor externe logo antent

MAE nu trece, sub conducerea tehnocratului Lazăr Comănescu, prin cele mai bune momente. Nici măcar președintele Klaus Iohannis nu e mulțumit, de vreme ce a trimis ca ambasadori în anumite state, foarte importante pentru colaborarea României, oameni fără carieră diplomatică. Așa se face că la Londra, Dan Mihalache a ajuns ambasador. Comănescu a criticat deciziile președintelui, precizând că MAE are diplomați de carieră.

Însă, despre diplomații din MAE aflăm lucruri incredibile dintr-o corespondență secretă a ministerului. Concret, după ce la Ankara, fostul consul Cristian Radu a devoalat mafia vizelor de la Ambasada României, omul a fost înlăturat din funcție. Scandalul e departe de a se fi terminat. Președintele Iohannis l-a rechemat în țară pe ambasadorul Radu Onofrei. Postul e și acum vacant. MAE spunea că a deschis o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de STIRIPESURSE.RO, dar singura măsură publică anunțată e retragrea celui care a dat în vileag lucruri ce par ilegale.

Citește și: DEZVĂLUIRI despre un om chemat de Klaus Iohannis

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unei corespondențe secrete din MAE. Este vorba de un schimb de mailuri între Direcția de Resurse Umane a MAE și fostul consul de la Ankara, Cristian Radu, acum aflat în concediu medical. Cei din MAE l-au anunțat că nu-i pot da salariul pentru că nu a trimis actele medicale traduse. Asta, deși Radu era consul în funcție în momentul în care a intrat în concediu medical, iar conform normelor, de traducerea actelor se ocupă cei din Ambasadă.

Iată mailul trimis de MAE:

Citește și: Cine a ajuns șef în MAE: Rudele 'periculoase' care conduc ministerul! Se vorbește despre DNA

”Rugam confirmati primirea.

Domnule Radu,

Vă informăm că documentația medicală transmisă de dumneavoastră v-a fost restituită în integralitate, în vederea completării conform cerințelor din legislația în vigoare. Aceasta se află la dispoziția dumneavoastră la sediul Secției Consulare a Ambasadei României la Ankara, putând fi ridicată sub semnătură de primire.

Reamintim faptul că pentru obținerea certificatului de concediu medical conform legii române, asiguratul are obligația de a transmite autorităților române actele doveditoare în forma prescrisă de legislația română în vigoare. Astfel, conform prevederilor art. 33 din Ordinul Ministerului Sănătății nr. 60/2006, cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, „asigurații care își pierd capacitatea de muncă în timp ce se află în altă țară în interes de serviciu sau în interes personal primesc certificate de concediu medical de la medicul curant, cu avizul direcțiilor de sănătate publică, în baza actelor doveditoare traduse și autentificate.”.

Precizăm că puteți beneficia de concediu medical conform legii române doar în baza certificatului medical emis în condițiile legii de autoritățile medicale române competente, pe baza documentației doveditoare complete.

DMRU

DPBCS.”, se arată în e-mailul care nu are nicio semnătură. Asta l-a înfuriat pe diplomat, care consideră că i-au fost încălcate drepturile și a trimis, la rându-i, două e-mailuri.

Citește și: EXCLUSIV Înregistrarea ce aruncă în aer Ministerul de Externe: ȘANTAJ, AMENINȚĂRI, ACUZAȚII

”Cine semneaza email-ul acesta? Nume, prenume, functia?

NU IL VOI LUA IN CONSIDERARE FARA SEMNATURA!

Ma astept ca astazi 15.04 sa imi PRIMESC LEGAL SALARIUL PLUS INDEMNIZATIA de CONCEDIU MEDICAL conform LEGII.

Iar faptul ca dvoastra ati restituit in mod ILEGAL DOCUMENTATIA iar AMBASADA nu a efectuat cele necesare, reprezinta un abuz in serviciu.

La momentul intrarii in concediu medical in data de 11.03.2016 misiunea mea la Ankara nu se terminase deci eram inca membru al Ambasadei astfel incat, Ambasada este cea care trebuie sa efectueze TRADUCEREA si AUTENTIFICAREA DOCUMENTELOR, obligatia mea fiind doar de a le prezenta in original, ceea ce am si facut.

Modul JOSNIC in care continuati sa faceti lucrurile (ati asteptat mai bine de 30 zile pana in ziua de salariu, actiune premeditata) denota inca o data incalcarea flagranta a legilor si drepturilor mele.

Cristian RADU

Consul”

Citește și: SCANDAL uriaș în Ministerul de Externe: Acuzații grave cu bani, amenințări și înregistrări / VIDEO

”Originalele au fost lasate la Ambasada si nu la Sectia Consulara.

Ambasadorul este cel care dispune traducerea si autentificarea.

In cazul in care NU STITI, AMBASADA traduce orice document din limba turca.

Nu cred sa fi primit Centrala MAE vreun document in limba turca fara traducere.

Personalul aflat in misiune permanenta in strainatate beneficiaza in mod GRATUIT de TRADUCERE si AUTENTIFICARE.

In arhiva Sectiei Consulare sunt sute de astfel de acte ale membrilor misiunii exemplu:

-chitantele traduse si autentificate de la scolile particulare la care merg copiii acestora si transmise Centralei MAE ptr restituirea sumei.

ASA CA NU VA MAI BATETI JOC DE MINE!!!

P.S: Exista 2 traducatoare.

Faceti-va TREABA si RESPECTATI-MI DREPTURILE.

Asumati-va raspunderea cand trimiteti un email, nu va mai ascundeti!

Astept EMAIL cand imi pot RIDICA SALARIUL PLUS INDEMNIZATIA DE CONCEDIU MEDICAL.

La momentul intrarii in concediu medical in data de 11.03.2016 misiunea mea la Ankara nu se terminase deci eram inca membru al Ambasadei astfel incat, Ambasada este cea care trebuie sa efectueze TRADUCEREA si AUTENTIFICAREA DOCUMENTELOR, obligatia mea fiind doar de a le prezenta in original, ceea ce am si facut.

Cristian RADU,

Consul.”, sunt cele 3 e-mailuri intrate în posesia STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Ultima mutare a MAE în scandalul cu diplomatul de la Ankara și șefii de la București

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.