Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corespondent al unei agenţii de presă germane, reţinut în Turcia pentru că intervieva refugiaţi

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Poliţia turcă a reţinut miercuri un corespondent al agenţiei germane de presă DPA, pe translatorul acestuia şi trei refugiaţi sirieni pe care îi intervievau în oraşul de coastă Izmir după ce a folosit forţa pentru a întrerupe discuţia, informează DPA, potrivit Agerpres.

Corespondentul DPA Shabtai Gold, translatorul şi cei trei intervievaţi au fost interogaţi la poliţie unde au fost ţinuţi timp de trei ore. 

Poliţia a declarat că a efectuat arestările după ce un informator i-a alertat asupra unor "activităţi suspecte" legate de interviu, care a avut loc înaintea summitului UE asupra migraţiei luni cu Turcia. 

Interviul a avut loc pe o stradă în faţa unui magazin, a declarat Gold. Întâlnirea a fost iniţial întreruptă de un bărbat în haine civile după care au sosit ofiţerii de poliţie, a adăugat el. 

Unul dintre ofiţeri a strigat la grup, l-a lovit pe traducător în stomac şi i-a împins agresiv pe Gold şi refugiaţi. Gold a declarat că ofiţerul a susţinut că legitimaţia sa de presă este falsă, acuzându-l pe jurnalist că lucrează pentru un serviciu secret străin. 

Gold este cetăţean american şi lucrează pentru serviciul de limbă engleză al DPA. El este corespondent al agenţiei la Istanbul din aprilie 2014, precizează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.