Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coridorul Sudic de Gaze poate fi extins în continuare cu gaz suplimentar din Azerbaidjan, Turkmenistan, Orientul Mijlociu

U.S. Department of State / Facebook
Departamentul de Stat

Coridorul Sudic de Gaze poate fi extins în continuare cu gaz suplimentar din Azerbaidjan, Turkmenistan și Orientul Mijlociu, a declarat Manisha Singh, Subsecretar de Stat pentru Creștere  Economică, Energie și Ombudsmanul pentru Protecția Mediului și Protecția Drepturilor Omului, informeaza Trend potrivit seenews.com

Ea a făcut observațiile în cadrul celui de-al patrulea forum trans-caspian anual din Washington, DC."Un exemplu de succes în resursele naturale sunt Caucazul de Sud și conductele de gaze naturale Trans-Anatolian, o mare parte a unui proiect de 40 de miliarde de dolari care aduce gaze din Marea Caspică spre piețele energetice europene. Unele dintre țările de astăzi au jucat un rol-cheie în dezvoltarea acestui proiect energetic semnificativ.

Gazul curge acum în Turcia prin Coridorul Sudic de Gaze și așteptăm cu nerăbdare finalizarea conductei Trans-Adriatice, care se va extinde și în Italia ", a spus Singh.

Ea a subliniat că există un potențial extraordinar pentru o extindere a acestui nivel cu gaze suplimentare din Azerbaidjan, Turkmenistan și  Orientul Mijlociu.

SUA sprijină proiectele energetice care creează acces sigur la resurse, a adăugat Singh.

Coridorul Sudic de Gaze este unul dintre proiectele prioritare pentru UE și are în vedere transportul a 10 miliarde de metri cubi de gaz din Azerbaidjan din regiunea caspică prin Georgia și Turcia către Europa.

Ceremonia de lansare a primei etape a Coridorul Sudic de Gaze a avut loc la Baku la 29 mai 2018, în timp ce ceremonia de deschidere a TANAP a avut loc la 12 iunie 2018 în orașul turc Eskișehir.

Gazul din câmpul Shah Deniz din Azerbaijan a trecut deja prin primul segment al Coridorului Sudic de Gaze - de la terminalul Sangachal până la extinsul Caucaz de Sud.

Trans-Adriatic Pipeline (TAP) și conducta Trans-Anatolian de gaze naturale (TANAP) au fost conectate la granița turco-greacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.