Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, mesaj DUR pentru Guvernul Dăncilă: 'România nu mai are scuze dacă va continua să piardă bani europeni'

Corina cretu

România a acumulat suficientă experiență după 12 ani ca stat membru UE pentru a nu mai avea scuze dacă vor continua să apară probleme legate de pierderea banilor europeni, spune comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Corina Crețu a declarat, luni, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că în perioada 2021 – 2027 România va beneficia de 31 de miliarde de euro din fondurile politicii de coeziune și dezvoltare regională, ceea ce înseamnă cu 8% mai mult față de perioada 2014-2020.

Traian Băsescu critică în termeni DURI anunțul lui Dăncilă despre ambasada din Israel: 'Mizând pe faptul că e proastă...'

„România ar trebui să beneficieze la maximum de fondurile europene, este una dintre beneficiare. (...) Depinde de toate țările, inclusiv de România, să valorifice toate oportunitățile care li se oferă și să se pregătească pentru perioada 2021-2027. Sunt deja 12 ani de când România este stat membru al UE, după părerea mea a acumulat suficientă experiență pentru a avea cele mai bune rezultate din 2021 încolo, dar și pentru nu mai avea scuze dacă vor continua să apară probleme legate de piederea banilor europeni. (...) Potrivit propunerii CE, în perioada 2021 – 2027 România va beneficia de 31 de miliarde de euro din fondurile politicii de coeziune și dezvoltare regională, ceea ce înseamnă cu 8% în plus față de perioada 2014-2020. Sperăm ca propunerea să rămână așa cum a fost înaintă de CE”, a spus Crețu, conform Mediafax.

În ceea ce privește disputa privind spitalele regionale, comisarul european pentru politică regională a subliniat că rămâne la latitudinea Guvernului dacă decide să răspundă afirmativ solicitărilor Consiliului Județean Cluj, de a avea în responsabilitate directă realizarea unei astfel de investiții.

„Deocamdată, în Programul Operaţional Regional, beneficiarul este Ministerul Sănătăţii, noi suntem gata să schimbăm Programul Operaţional Regional. Nu este corect să dai vina pe Bruxelles pentru că, din punctul nostru de vedere, important este ca investiţiile să se facă, nu cine este beneficiarul final al acestor investiţii”, a conchis Corina Crețu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.