Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu o lasă mai MOALE cu criticile - Problemene de infrastructură, MOȘTENIRE ISTORICĂ

Corina Cretu New Europe

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a declarat, marți, la Parlament, că lipsa infrastructurii din România se datorează în principal „moștenirii istorice” dar și a slabei pregătiri a experților de la București înainte de adererea la UE, scrie Mediafax.

„Eu cred ca în principal e vorba de moștenirea istorică. Am fost în țări ca Serbia, Croația. Croatia nu arată ca o țară după război, Serbia are de asemenea instrastructură. Am fost condamnați, dar în fine, asa au fost vremurile înainte de 1989. In anul 2007, România nu a fost pregătită cu proiecte pe care să le implementeze încă din prima zi a intrării în UE, cum au facut Cehia si Polonia, care la 1 ianuarie 2004 aveau deja proiecte facute și au ajuns la aproape 2.000 de kilometri renovați, refăcuți”, a declarat, marți, la Parlament, comisarul european Corina Crețu, întrebată de ce România nu are infrastructură deși există fonduri europene în acest sens prin politica de coeziune.

Crețu a adăugat că o „doare” lentoarea cu care se iau deciziile în România.

„Și în România s-au modernizat foarte multe drumuri, problema este cu aceste verigi lipsă privind rețelele de transport, Sibiu-Pitești, aici pe mine mă doare și vreau să spun că nu cred că este vina unui Guvern, dar cred că trebuie să se ia decizii mult mai rapide și să se adopte aceste decizii, deci Sibiu-Pitești se află încă în faza studiului de fezabilitate, nu există autorizația de mediu și asteptăm proiecte (...) Se politizează foarte mult, eu cred că România putea face mai mult înca dinainte de 2007, Polonia a avut la Bruxelles 1.000 de oameni care s-au pregătit să facă proiecte între anii 2002-2004, ceea ce România nu a făcut”, a indicat comisarul european.

Corina Crețu a vorbit despre acest subiect și luni, anunțând că România a pierdut deja fonduri europene în valoare de aproape 2 miliarde de euro pe care le putea folosi în infrastructura de transport.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

„Din cei 19,5 miliarde de euro alocaţi pe fondurile pe care le gestionez, Politica de Coeziune şi de Fondul de Dezvoltare Regională, s-au pierdut între 1,8 şi 2 miliarde de euro într-un domeniu sensibil pentru România, cel al infrastructurii de transport", a declarat, luni, la București, la conferința EuroIMPACT, Corina Crețu, cu privire la fondurile europene absorbite de țara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.