Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, semnal de alarmă în debutul sesiunii plenare de la Strasbourg: Peste o sută de mii de proiecte, în pericol

corina cretu

Eurodeputatul Corina Crețu a făcut luni seară, în debutul sesiunii plenare de la Strasbourg, un apel pentru reluarea trilogului dintre Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE în vederea adoptării Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027.

În prima sa intervenție după revenirea în PE în calitate de europarlamentar, Crețu a transmis, potrivit caleaeuropeana.ro, că ”peste o sută de mii de proiecte din toate statele membre sunt puse în pericol dacă bugetul UE nu e adoptat până la finalul anului în curs”.

Carmen Dan, ultima zi la MAI: 'Am venit cu gânduri bune și pașnice'. Ce proiect legislativ se află pe masa ministrului demisionar

Cadrul Financiar Multianual reprezintă garanția unei Europe stabile și predictibile, iar adoptarea bugetului nu mai este doar o prioritate, ci a devenit o urgență”, a mai spus Crețu, fost comisar european pentru politică regională.

Aceasta a reamintit și faptul că ”politica de coeziune va avea un buget de 373 miliarde EUR” în noua perioadă de programare financiară, în condițiile în care, în calitate de comisar european, Corina Crețu a prezentat această propunere bugetară anul trecut.

De altfel, în repetate rânduri, Crețu a subliniat că realizarea majoră a președinției României la Consiliul UE ar fi fost adoptarea Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.