Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu urechează Guvernul Dăncilă: 'Să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează'

Corina cretu

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, le-a transmis luni, guvernanţilor "să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează". 

"Eu propun guvernanţilor să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează. Pentru că atâta vreme cât nu avem în analiză proiecte... Cred că ar fi mult mai benefic pentru societatea românească dacă guvernanţii şi-ar canaliza energiile spre realizarea acestor proiecte, spre a face şcoli, spitale, infrastructură de bună calitate, proiecte pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. (...) Încă o dată, fac apel la Guvenul României şi la toţi cei care au atribuţii să îşi canalizeze energiile nu spre atacuri personale, ci spre a găsi soluţii la atâtea probleme care există în România", a subliniat Corina Creţu, conform agerpres.ro

Prezentă la Oradea, la inaugurarea Podului Centenarului, construit peste râul Crişul Repede, comisarul european a spus că deocamdată România nu reuşeşte să utilizeze la maximum şansa oferită de politica de coeziune.

Augustin Lazăr a luat foc după lovitura CSM: Decizia este nelegală și voi ataca în instanță


"Avem această şansă unică de a face parte din familia europeană. Este un efort financiar pe care statele cele mai bogate îl fac pentru a investi în regiunile cele mai sărace, printre care şi România. Din păcate nu reuşim, deocamdată, să utilizăm la maximum această oportunitate, această şansă unică, nu ştim cât va mai exista această politică de coeziune. Tot ce pot să vă asigur e că, pentru perioada 2021-2027, m-am zbătut să avem acelaşi criteriu, produsul intern brut pe cap de locuitor, care va aduce 8 miliarde de euro în plus României, pentru fondurile structurale şi de investiţii. Dar dacă nu avem proiecte de calitate nu le putem implementa", a declarat Corina Creţu. 

Totodată, ea a dat exemplul Oradiei ca unul de bune practici, transmiţându-le primarilor care nu ştiu cum să atragă fonduri europene că nu e o ruşine să "se inspire" de la edilul Ilie Bolojan. 

"Este un exemplu de bune practici (...). Suntem în prima parte a apartenenţei la Uniunea Europeană. Avem deja o experienţă de zece ani în Uniunea Europeană, dar mulţi primari sunt la primul mandat şi de aceea nu cred că ar fi ceva jenant dacă s-ar inspira de la cei care au implementat deja proiecte de succes", a mai spus Corina Creţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.