Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu vine cu precizări după schimbul de replici cu Guvernul Dăncilă: 'Este datoria mea sa spun lucrurilor pe nume, altfel nu putem avansa'

www.b1.ro
Viorica Dăncilă Corina Crețu

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat luni, la București, că nu denigrează Guvernul atunci când spune că este responsabil 100% pentru problemele în atragerea fondurilor europene, ci este datoria sa să spună „lucrurilor pe nume”.

„Vă asigur că mi-am propus să am o relație foarte bună cu toate Guvernele din toate cele 28 de state membre si din punctu meu de vedere am avut o relație bună de colaborare cu guvernele de la București, indiferent de culoarea politică. Eu nu critic un Guvern în ansamblul său, dar este datoria mea să avertizez asupra domeniilor unde sunt probleme. La nivel național trebuie să existe voință politică și capacitate administrativă (pentru atragerea fondurilor UE - n.r.). Este datoria mea sa spun lucrurilor pe nume, altfel nu putem avansa”, a declarat luni, într-o conferință de presă la București, comisarul european Corina Crețu, întrebată de presă care este poziția sa cu privire la schimburile de replici cu Guvernul pe tema absorbției fondurilor europene.

Mesaj EXPLOZIV din PSD pentru Guvernul Dăncilă: Cădem într-o capcană dacă transformăm Bruxelles-ul în țap ispășitor

Ea a precizat că nu denigrează Guvernul.

„Din păcate, în domenii sensibile cum sunt infrastructura de transport și spitalele regionale, mai avem probleme de rezolvat. Deci faptul că spun ca răspunderea este 100% a statelor membre, când e vorba de proiecte, nu este o denigrare, este o realitate. Nu cred că este o critică”, a arătat Crețu.

Corina Crețu, decizie majoră după valul de critici la adresa Guvernului. Planul comisarului european până la finalizarea mandatului

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat luni, la București, că România a pierdut deja fonduri europene în valoare de aproape 2 miliarde de euro pe care le putea folosi în infrastructura de transport.

Totodată, aceast a adăugat că absorbția „greoaie” a fondurilor europene de către România este o slăbiciune pe care Bucureștiul o are încă de la aderarea la Uniunea Europeană, și că își propune „un dialog permanent cu Guvernul”.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează, luni și marți, o vizită oficială în România, ea urmând să aibă o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.