Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Creţu: Regiunea NV a încheiat exerciţiul financiar 2007-2015 cu 9 euro din 10 cheltuiţi

corina cretu

Regiunea Nord-Vest este una dintre cele mai performante regiuni din România şi poate fi considerată un model, aceasta reuşind să cheltuie 410 milioane de euro din cei 450, câţi a avut la dispoziţie în exerciţiul financiar 2007-2015, a declarat luni comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, la Dej.

Comisarul european a precizat că este recomandabil pentru toate regiunile şi judeţele să facă o analiză a exerciţiului multianual anterior şi să stabilească pentru viitor care le sunt priorităţile.

'Facem acum analiza încheierii perioadei 2007-2015 şi, practic, din cele 450 de milioane acordate Regiunii Nord-Vest, s-au cheltuit 410, deci peste media pe ţară. Sigur, nevoile sunt foarte mari, pentru că decalajele istorice, sărăcia sunt foarte mari şi tocmai de aceea recomandarea mea este ca în toate judeţele să se facă o analiză a fondurilor şi a priorităţilor, ce este cel mai important pentru cetăţeni. Regiunea NV este regiunea campioană dintre toate, au încheiat exerciţiul financiar cu 9 euro din 10 cheltuiţi, ceea ce eu cred că este o performanţă', a afirmat Corina Creţu.Comisarul a precizat şi că, pentru perioada actuală de finanţare, în NV se poate vorbi de o depăşire de câteva ori a cererii de fonduri europene prin proiectele care au fost depuse.

'Dacă vine vorba de întreprinderi mici şi mijlocii, s-au depus proiecte de şapte ori mai multe decât alocările pe care le avem, ceea ce în alte zone ne plângem că nu avem proiecte. Deci, din acest punct de vedere, autorităţile locale, pe care ne bazăm pentru că au în mână miliarde de euro pentru a fi implementate, trebuie să aibă capacitatea administrativă necesară. Suntem aici pentru a acorda asistenţă tehnică, pentru a ajuta', a spus Corina Creţu, conform Agerpres.

Ea a încurajat regiunile de dezvoltare să folosească la maximum şansa fondurilor europene disponibile în exerciţiul financiar actual. Corina Creţu a vizitat luni seară un proiect realizat la Spitalul Municipal din Dej cu fonduri europene.

Potrivit primarului din Dej, Costan Morar, modernizarea ambulatoriului spitalului a fost realizată între 2010 şi 2012 cu 500.000 de euro, din care contribuţia de la bugetul local a fost de doar 2%.'A constat în amenajarea a 7 spaţii pentru cabinete medicale, laborator şi 25.000 de pacienţi au fost verificaţi în fiecare an, deci în cinci ani au fost consultaţi peste 125.000 de pacienţi. Spitalul s-a echilibrat financiar şi am investit în dotări - tomograf, mamograf, aparat radiologic, am investit în secţii, este un spital modern', a spus primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.