Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corlatean contrazice BEC in razboiul sectiilor suplimentare

corlatean

Ministrul de Externe Titus Corlatean a declarat luni ca potrivit legii NU se pot crea noi sectii de votare in strainatate. El a anuntat si ca isi va depune mandatul pentru ca nu poate sa incalce legea. BEC precizase anterior ca exista posibilitatea legala ca noi sectii de votare sa fie deschise.

"Am informat in acest weekend ca MAE a pus la dispozitia BES 800 de diplomati si am dispus indeplinirea tuturor masurilor necesare pentru fluidizarea procesului electoral in strainatate. Declaratia pe proprie raspundere este deja disponibila pe site-ul BEC si MAE. . Suntem convinsi ca se va fluidiza procesul de votare.

MAE va face tot ce e necesar pentru a se desfasura corect procesul de votare in  strainatate. In nopatea de vineri spre sambata am primit la sediul MAE o adresa in care BEC ne comunica inexistenta unui impediment legal de creare a unor noi sectii de votare in strainatate. Sambata MAE a demarat un proces de evaluare consolidata in aceasta materie.

MAE isi mentine integral pozitia potrivit careia NU exista baza legala de suplimentare a sectiilor de votare in strainatate, nici hotararea BEC nu permite tragerea acestei concluzii, nici legea", a spus Corlatean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.