Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cornel Nistorescu îl termină pe Robert Turcescu: 'O lepră se agită'

turcescu basescu

Apropierea alegerilor locale ascut săbiile din campanie, dar nici presa nu stă deoparte. Decizia lui Traian Băsescu de a renunţa la candidatura la Primăria Bucureşti şi de a-l propulsa pe Robert Turcescu nu e deloc pe placul lui Cornel Nistorescu. Jurnalistul scrie un editorial extrem de dur în cotidianul în care îi desfiinţează pur şi simplu pe cei doi.

Citeşte şi: Lovitură dură a oamenilor legii: Percheziţii la o avocată

"Cu această învârteală, Traian Băsescu scapă de un test umilitor. Nu mai află câte procente îl susţin şi câte îl înjură. Ce face Turcescu? Ca toţi guguştiucii însetaţi de putere, bani şi glorie, încearcă marea cu degetul. În presă, credibilitatea lui mai persistă numai la babe şi surdo-muţi. De marele său management în presă s-a ales praful. Televiziunea sa nu există. O vede singur. Din când în când, nebăgat în seamă, se adăposteşte la Naşul TV şi ţine hangul te miri cui.", a tunat Nistorescu.

Citeşte şi: Dumitru Dragomir, după ce procurorii au cerut 10 ani de pușcărie: 'Nu am influenţat pe nimeni'

Tirada lui Cornel Nistorescu nu se opreşte însă aici. "Ieşirea la joc a lui Robert Turcescu are umorul ei involuntar. Ne arată ce-i în mintea chinuitului de conştiinţă din episodul cu ofiţerul acoperit. Mai putem vedea şi altitudinea tupeului celui în cauză. Cu basculele de penibil răsturnate peste el, tupeul lui Turcescu a rămas tot la cote eroice. Nu demult, într-o întâlnire televizată, se chinuia să transforme împrejurările cu iz de răbufnire paranoică într-un fapt de conştiinţă. Vina noastră este că nu ne-au interesat celelalte două mii de pe lista lui Gabriel Oprea. Nu combinaţiile, nu aiurelile sale. Nu impostura sa păguboasă pentru presa română. Prietenii, afacerile şi responsabilităţile sale încâlcite sunt vina noastră care ne-ar obliga la tăcere pentru ca lustruitul fante de micul ecran să poată trece în pas de marş spre următoarele sale proiecte abracadabrante.Impostorul care ne-a jucat farsa cu gradul şi cu fluturaşii de salariu a tras oblonul după un ziarist plin de tupeu şi încearcă să-i deschidă porţile spre un politician de doi lei. Ieşirea sa la rampă, de mână cu Traian Băsescu, abia că ne ajută să-i înţelegem mai bine pe amândoi. Sunt de aceeaşi stofă şi se înţeleg perfect de când s-au întâlnit. Cel care transpira masiv clădind la meritele marinarului şi culegându-i scamele de pe revere şi pantaloni se prezenta în toată splendoarea sa de slugarnic şi impostor. Pentru cine nu ştie, merită reamintit că Turcescu a jucat rolul unui conducător de redacţie la Cotidianul, în vreme ce o mare parte a echipei arăta mai degrabă ca o unitate acoperită a SRI trimisă într-o acţiune propagandistică pentru Traian Băsescu.", spune Nistorescu.

Vezi şi: 10 ani de pușcărie pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir pentru dezafilierea Universității Craiova

Finalul editorialului e însă apoteotic. "Puţini ştiu că la celebra dezbatere televizată Turcescu s-a purtat ca peste tot pe unde a trecut. A trişat. I-a pasat întrebările lui Traian Băsescu şi l-a carotat pe Mircea Geoană. Mai apoi, Robert Turcescu a fost instrumentul de bază al marinarului hăhăit în demolarea tuturor rânduielilor din presă. Ani de zile, Robert Turcescu a făcut presă la comandă şi acum se pretinde moral, curat şi independent. Dintr-un pârlit de om de radio, Robert Turcescu a izbutit marea performanţă să se facă folositor politicienilor şi să tragă sfori alături de ei, pentru o presă în derivă fiind adeseori şi un purtător de steag al acesteia. O capitală a României ajunsă pe mâna lui Robert Turcescu ar fi o ultimă decădere a Bucureştilor. Şi cea mai comică, dar şi cea mai periculoasă!

Post-scriptum: Din Dicţionarul explicativ al limbii române/dexonline:

Lepră: 1. Boală contagioasă cronică, frecventă mai ales în regiunile tropicale. 2. Fig. Om lipsit de conştiinţă, de caracter, fără scrupule.", a încheiat Nistorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.