Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Președintele Ucrainei, mesaj neconvențional de Paște: 'Mai bine să ne speriem de cifrele de pe cântarul de la baie, nu de cele din termometru'

Volodomir Zelenski

Stăm acasă şi după weekend, după perioada de carantină, să ne speriem de kilogramele de pe cântar şi nu de cifrele din termometru, a spus Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, într-un mesaj neconvenţional adresat cetăţenilor de sărbătorile pascale.

"Ucraina, la fel ca întreaga lume, sărbătoreşte Paştele acasă anul acesta. Şi, cum sărbătoarea va fi una neconvenţională, urările ar trebui să fie la fel de neobişnuite", a continuat preşedintele, potrivit news.ro.

Pentru că Paştele este o sărbătoare a bucuriei, Zelenski a făcut apel la întoarcerea la tradiţiile strămoşilor, "care nu aveau supermarketuri sau livrări la domiciliu online. Anul acesta, fiecare gospodină poate coace o pască de casă. Cele mai delicioase, pentru că sunt făcute de mâinile noastre. Fiecare bărbat al casei poate face fripturi delicioase. Şi împreună cu copiii noştri, vom vopsi ouă, murdărindu-ne de vopsea. Ca un fel de echipă naţională în familie. Şi sunt convinsă că după toate mâncărurile gătite împreună vor avea de 100 de ori un gust mai bun. Cărnaţi de casă cu hrean, găluşte, tort prăjit, şi cel mai important, ne vom aminti că bucătăria ucraineană este cea mai bună din lume".

Sute de incendii în Noaptea de Înviere! Peste 1.200 de intervenții ale pompierilor

Zelenski a continuat: "Stăm acasă şi după weekend, după perioada de carantină, să ne speriem de cifrele de pe cântarul de la baie, nu de cele din termometru".

El a îndemnat cetăţenii să rămână uniţi, acasă. "Vă amintiţi, în copilărie, când părinţii nu ne permiteau să ieşim afară? Astăzi, este o astfel de situaţie, noi nu le mai dăm voie părinţilor să iasă. Şi nu este răzbunare. Este felul nostru de a avea grijă de ei. Când stăm cu toţii acasă, suntem uniţi. Uniţi pentru siguranţa doctorilor, a sănătăţii naţiunii noastre şi pentru viitor".

Zelenski a urat tuturor "sănătate, harul lui Dumnezeu şi o pască delicioasă!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.