Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus: 431 de noi cazuri de infectare şi 31 de decese în Germania; manifestaţii împotriva restricţiilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
isoleta coronavirus

Numărul cazurilor confirmate de noul coronavirus a crescut cu 431 în ultimele 24 de ore în Germania, ajungând la un total de 178.281, relevă duminică datele Institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, citate de Reuters.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 31, bilanţul total fiind de 8.247 de morţi, mai arată datele citate, relatează Agerpres.

Citește și: Cum a intrat coronavirusul în România - Datele oficiale arată că sute de mii de români întorşi în ţară au fentat carantina şi izolarea

Mai multe zeci de manifestaţii au fost organizate sâmbătă în diferite oraşe din întreaga Germanie, în cadrul unei tot mai ample mişcări de protest împotriva restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, potrivit AFP.

Sub sloganuri precum 'Libertatea gândirii' şi 'Nu vă atingeţi de Constituţie', aceste manifestaţii au loc în fiecare sâmbătă de la începutul lunii aprilie, la apelul iniţial al unui colectiv eteroclit numit 'Rezistenţa democratică'.

Colectivul consideră că măsurile de izolare decise de guvern din martie pentru a lupta împotriva pandemiei sunt începutul unui regim autoritar sau o încălcare a libertăţilor individuale.

Aceste manifestaţii adună o populaţie eteroclită, formată din militanţi extremişti, adepţi ai teoriilor conspiraţiei, dar şi persoane îngrijorate sincer de o limitare a libertăţilor publice.

Ţintă a manifestanţilor, cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că restricţiile au fost 'necesare', în contextul în care Germania relaxează treptat măsurile de la începutul lunii mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.