Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Carantina a fost ridicată în comuna Prundu

bbj.hu
carantina

Carantina instituită cartierului Noua Rudărie din localitatea Prundu a fost ridicată, marţi, prin ordin al prefectului judeţului Giurgiu după ce, timp de 14 zile, nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de infectare cu COVID-19 potrivit Agerpres.

"Începând cu data de 26 mai, ora 00,00, conform Ordinului Comandantului Acţiunii nr. 76470 se ridică măsura carantinării pentru Cartierul Noua Rudărie din localitatea Prundu, judeţul Giurgiu, instituită prin Ordinul Comandantului Acţiunii nr. 76147 în data de 10 mai", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei.

Starea de carantină a fost instituită în data de 10 mai după ce, în cartierul Noua Rudărie, în care locuiesc trei sute de persoane, 32 au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Pe toată perioada carantinării, un număr de 24 de jandarmi au asigurat zona.

Ridicarea carantinei a fost aplicată după ce, timp de două săptămâni, în cartier nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus.

Reprezentanţii Prefecturii Giurgiu au precizat că, în perioada următoare, starea de sănătate a populaţiei din localitatea Prundu va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare reprezentată de medici de familie, asistenţi sociali, sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică.

Acesta a fost singurul cartier din judeţul Giurgiu în care a fost impusă măsura carantinării de la începutul epidemiei.

În prezent, la nivelul judeţului mai sunt în carantină instituţionalizată un număr de 65 de persoane şi alte 419 sunt în autoizolare la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.