Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Israelul este departe de imunitatea colectivă

Pinterest
coronavirus

Între 2% şi 3% dintre israelieni ar putea să fi contractat noul coronavirus, majoritatea fără simptome, respectiv între 180.000 şi 270.000 de persoane, cifră de aproape 16 ori mai mare faţă de totalul de 17.219 cazuri de COVID-19 confirmate prin testare în Israel, relevă o cercetare serologică efectuată în această ţară, scrie cotidianul Haaretz, citat marţi de agenţia EFE potrivit Agerpres.

Cercetarea, efectuată de Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Tel Aviv, a fost realizată pe baza testării prezenţei anticorpilor IgG în rândul unui eşantion reprezentativ de 1.700 de persoane. ''Datele rezultate din studiu sunt similare'' celor din alte ţări, constată profesorul Daniel Cohen, coordonatorul studiului.

Rezultatele testării au mai arătat o rată a infectării mai mare în rândul bărbaţilor, de 2,6%, faţă de 1,2% în rândul femeilor. De asemenea, segmentul de vârstă 40-59 de ani pare a fi cel mai afectat, cu o rată a contagierilor de 3,6%.

O concluzie a cercetării este că Israelul este foarte departe de ''imunitatea colectivă'' faţă de noul coronavirus. În opinia celor care au realizat investigaţia, pentru a se ajunge la o asemenea imunitate cel puţin 60% din populaţie trebuie să fi trecut prin boală şi să fi dezvoltat anticorpi.

Cunoaşterea numărului real al persoanelor infectate cu noul coronavirus este un element cheie în determinarea evoluţiei acestuia, ceea ce însă este foarte dificil de aflat pentru că majoritatea persoanelor infectate sunt asimptomatice ori prezintă simptome uşoare. Din acest motiv Ministerul israelian al Sănătăţii doreşte să extindă testele serologice şi să efectueze o cercetare mai amplă în care să testeze între 150.000 şi 200.000 de persoane.

Israelul a depăşit faza critică a epidemiei, înregistrând până în prezent 287 de decese, şi ridică gradual restricţiile antiepidemice. Dar apar în continuare noi cazuri de contaminare, multe dintre ele concentrate în şcoli şi licee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.