Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Mii de sud-coreeni care lucrează pentru armata americană au fost trimiși în concediu fără plată

Linkdin
coronavirus

Circa 4.000 de sud-coreeni care lucrează pentru armata americană sunt în concediu fără plată începând de miercuri, în urma unui conflict între Seul şi Washington pe tema finanţării forţelor americane, informează AFP potrivit Agerpres.

Aproximativ 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud pentru a o proteja de Coreea de Nord, dotată cu arme nucleare, notează AFP.

Relaţiile dintre cei doi aliaţi s-au tensionat după ce Washingtonul a cerut Seulului să plătească 1 miliard de dolari suplimentari pentru a acoperi costurile acestei prezenţe militare.

Într-o primă fază, administraţia americană a cerut 5 miliarde de dolari (4,53 de miliarde de euro) pe an, de cinci ori mai mult decât suma deja alocată de Seul. Autorităţile americane afirmă că de atunci au făcut "compromisuri" asupra acestor cifre. Totuşi, şapte serii de negocieri, dintre care cea mai recentă la mijlocul lui martie, nu au permis ajungerea la un acord.

Precedentul acord de finanţare a expirat la sfârşitul lui decembrie.

Forţele Americane din Coreea de Sud (USFK) au anunţat luna trecută că se văd nevoite să-i trimită pe salariaţii sud-coreeni în concediu fără plată începând din 1 aprilie, din lipsă de fonduri pentru plata salariilor.

"Este o zi tristă pentru noi... este de neimaginat... sfâşietor", a subliniat miercuri, într-un comunicat, Robert Abrams, comandantul USFK. "Ei (angajaţii sud-coreeni) sunt esenţiali pentru misiunea noastră", a adăugat el.

Această măsură se aplică deocamdată la aproape jumătate dintre cei circa 9.000 de angajaţi sud-coreeni care lucrează pentru USFK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.