Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Primarul New York-ului cere cetățenilor să poarte măști când ies din case

NYMag
bill de blasio

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, le-a cerut joi locuitorilor metropolei americane să îşi acopere nasul şi gura atunci când ies pe stradă, o premieră în oraşul cel mai afectat de coronavirus din SUA, transmit Reuters şi AFP potrivit Agerpres.

''Poate fi vorba de o eşarfă, de ceva făcut în casă, de o bandana'', a explicat edilul într-o conferinţă de presă, care a precizat că ''nu este necesară obligatoriu o mască profesionistă''.

''Noi nu dorim să utilizaţi măştile de care are nevoie personalul de urgenţă'' şi care ar putea să nu fie disponibile în cantitate suficientă până la finalul pandemiei.

Un apel similar a fost făcut şi de primarul celui de-al doilea oraş ca mărime a populaţiei din SUA, Los Angeles.

Metropola New York a înregistrat 1.562 de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, conform cifrelor publicate joi seara de autorităţile medicale locale. Numărul persoanelor testate pozitiv în New York a ajuns la 49.707.

Bill de Blasio a explicat că decizia de a le cere locuitorilor să-şi acopere faţa când ies din locuinţe a fost luată pe baza unui studiu publicat de Centrul de control şi prevenire a bolilor (USCDC), autoritate naţională în domeniul sănătăţii din SUA. Studiul a pus în evidenţă cazuri de transmitere a coronavirusului în Singapore de către persoane asimptomatice.

La New York, spitalele şi morgile se confruntă cu o situaţie fără precedent în ultimele decenii din cauza creşterii masive a numărului de bolnavi şi morţi. Crematoriile şi-au extins programul de lucru şi în cursul nopţii, iar autorităţile încearcă să găsească alte locuri în statul New York pentru înmormântări temporare.

Pe de altă parte, compania Walt Disney a anunţat că de la 19 aprilie va începe să trimită în concediu fără plată angajaţii neesenţiali, fără a preciza câte persoane vor fi afectate de această decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.