Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus:Prevalenţa COVID-19, la cel mai înalt nivel în Anglia de la începutul anului (Oficiul Naţional pentru Statistică)

smartradio.ro
spital pacient coronavirus

Prevalenţa infecţiilor cu COVID-19 în Anglia a ajuns la cel mai înalt nivel de la începutul anului, afectând circa 1 din 50 de persoane în săptămâna care s-a încheiat pe 22 octombrie, a precizat vineri Oficiul Naţional pentru Statistică din Marea Britanie, potrivit Reuters.

Prevalenţa infecţiilor a crescut pentru a cincea săptămână consecutiv, în săptămâna anterioară ajungând la 1 din 55 de persoane, a precizat ONS.

O prevalenţă similară, de 1 la 50 de persoane, s-a mai înregistrat în săptămâna care s-a încheiat pe 2 ianuarie, la scurt timp înainte ca Anglia să intre în cel de-al treilea lockdown naţional. Numărul ''R'' de reproducere a fost de asemenea estimat ca fiind uşor mai ridicat, informează Agerpres.

De atunci, campania de vaccinare a rupt în mare măsură legătura dintre infectări şi decese cauzate de COVID-19. Prim-ministrul Boris Johnson a spus că intenţionează să tolereze infectările în creştere fără să recurgă la un nou lockdown.

Cel mai recent raport privind COVID-19 al ONS se referă la săptămâna când Marea Britanie a raportat peste 50.000 de cazuri zilnice de COVID-19 pentru prima dată din iulie. De atunci, cazurile raportate zilnic au scăzut semnificativ.

ONS încearcă să estimeze un număr de infectări din comunitate neafectat de fluctuaţiile din practicile de testare.

Procentul persoanelor testate pozitiv cu COVID-19 în Anglia rămâne ridicat în rândul copiilor. Potrivit estimărilor ONS, 9,14% dinte copiii de vârstă şcolare mare au avut COVID-19 în săptămâna care s-a terminat pe 22 octombrie.

Multe şcoli au avut vacanţă săptămâna aceasta, iar Agenţia pentru Securitate Sanitară din Regatul Unit a recomandat elevilor să se testeze înainte să se întoarcă la şcoală precizând că ''ar opri astfel infectarea şi ar permite prezenţa în clase a cât mai mulţi copii posibil''.

Marea Britanie a raportat 140.000 de decese asociate COVID-19, al optulea cel mai ridicat bilanţ la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.