Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul îi priește în sondaje Angelei Merkel

angela merkel

Blocul politic al cancelarului german Angela Merkel a atins noi cote de popularitate într-un sondaj de opinie publicat vineri, care indică faptul că germanii au încredere în modul în care conservatorii gestionează pandemia de COVID-19, relatează dpa.

Sondajul realizat de postul public ZDF a stabilit că 39% dintre germani ar vota cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) sau aliatul lor regional Uniunea Creştin-Socială (CSU, din Bavaria), dacă duminică ar avea loc alegeri legislative, cu 4 puncte procentuale mai mult ca la începutul lui aprilie. Este a treia creştere consecutivă în sondajele ZDF a alianţei de centru-dreapta şi cel mai bun rezultat din actualul sezon legislativ.

  • ÃŽn ce-i priveÅŸte, partenerii de coaliÅ£ie de stânga ai lui Merkel, Partidul Social-Democrat (PSD), par să întâmpine greutăţi în a câştiga puncte în timpul acestei crize ÅŸi au scăzut cu un punct procentual în preferinÅ£ele de vot de la începutul lui aprilie, ajungând la 16%.
  • Åži Verzii, care erau în creÅŸtere de popularitate în perspectiva alegerilor din 2021, au scăzut de la începutul crizei cu 2 puncte, coborând la 18%.
  • Nici formaÅ£iunea radicală de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) nu a reuÅŸit deocamdată să beneficieze de pe urma pandemiei, înregistrând o scădere de 9% în cel mai recent sondaj, de la circa 16% în a doua jumătate a lui 2019.
  • Sondajul a fost realizat telefonic pe un eÅŸantion de 1250 de adulÅ£i cu drept de vot din toată Germania, de marÅ£i până joi, cu o marjă de eroare de +/-3%, potrivit site-ului ZDF.

Vezi si: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 43: Să vă explic de ce a lipsit Dănuța! .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.