Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul lovește fără milă și în economia SUA: Activitatea companiilor a suferit un șoc pentru prima dată în 4 ani

coronavirus

Coronavirusul loveşte şi economia Statelor Unite. Activitatea companiilor a scăzut pentru prima dată în patru ani, potrivit MarketWatch, scrie Mediafax.

Numărul comenzilor noi a scăzut în general, ceea ce înseamnă că efectele epidemiei încep să se resimtă şi asupra economiei Statelor Unite, cea mai mare din lume.

Indicatorii Purchasing Manager's Index (PMI) ai IHS Markit pentru sectorul manufacturier şi pentru sectorul serviciilor au scăzut în această lună, potrivit unui raport preliminar.

Şocul economic se simte atât pe partea cererii, cât şi pe partea ofertei, atât pe partea comercială, dar şi pe partea serviciilor. Pe partea ofertei producţia tinde să scadă cel puţin la nivelul economiilor puternic afectate precum China, în timp ce pe partea cererii comenzile scad.

Florin Iordache dă atacul la adresa lui Klaus Iohannis, înainte de decizia CCR: 'Orban nu este susținut nici de propriul partid'

Totuşi, economistul-şef al IHS Markit Chris Williamson spune că „optimismul este larg că încetinirea actuală va fi de scurtă durată".

Indicele PMI pentru servicii a scăzut 4 puncte la 49,4 puncte. Temerile cu privire la coronavirus loveşte de asemenea în companiile din turism şi industria de transport şi în special cea aviatică.

Indicatorul PMI pentru industrie a scăzut de la 51,9 puncte în ianuarie la 50,8 puncte luna aceasta. O valoare peste 50 înseamnă expansiune a activităţii în timp ce un punctaj sub reprezintă contracţie.

Gigantul Apple a avertizat recent că vânzările sale în 2020 o să fie lovite şi vor fi sub estimările anterioare, un scenariu prognozat şi de Volkswagen, unul din cei mai mari producători auto din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.