Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corul baronilor locali PSD-PNL se revoltă: Un atentat la democraţie

sah-strategie

Când vine vorba de propriile poziţii, baronii locali îşi apără interesele cot la cot, indiferent de partidele din care fac parte. O decizie luată în parlament pune pe jar preşedinţii de consilii judeţene. Comisia de Cod electoral din Parlament a decis ca șefii de CJ-uri să fie aleși indirect, prin votul consilierilor judeţeni.

Vezi şi: Baronii locali vor fi EXTERMINAȚI: decizie MAJORĂ a Parlamentului

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, consideră că propunerea făcută de membrii Comisiei de Cod electoral privind alegerea şefului CJ prin votul consilierilor judeţeni, este incoerentă şi reprezintă un nou atentat la democraţie.

"Este un atentat din nou la democraţie. De fapt, asistăm, aşa cum este şi cazul bugetului pe 2015, la dorinţa PSD şi a lumii politice a Bucureştiului de a controla absolut tot, pentru că una e să alegi un preşedinte din rândul consilierilor, unde influenţa partidelor politice are o însemnătate deosebită şi alta este să fie ales de populaţie", susţine Sorin Frunzăverde.

Totuşi, şi baronii PSD sunt la fel de revoltaţi pe măsura alegerii indirecte a şefilor de consilii judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, social-democratul Radu Moldovan, a declarat că măsura ar duce la "jocuri de culise", care nu ar mai reprezenta votul real al cetăţenilor.

"Eu cred că este o profundă greşeală şi vă spun de ce. Una este când te duci în faţa cetăţeanului şi îi spui - 'Acesta sunt, mă votezi sau mă trimiţi acasă', şi alta să umblu cu căciula în mână două săptămâni, noaptea, după consilierii judeţeni şi să constituim majorităţi. Deci, este o profundă greşeală, la care şi dumneavoastră, instituţiile de presă, aţi avut o mare contribuţie: trebuie să desfiinţăm baronii. Cred că e greşeală profundă să iei din mâna cetăţeanului dreptul de a-şi alege preşedintele de consiliu judeţean şi să laşi iarăşi la jocurile de culise alegerea. Sunt într-un dezacord total", a spus Moldovan.

Vezi şi: Marian Oprișan denunță ȘMECHERIA IPOCRITĂ din PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.