Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corupţia rămâne principala provocare pentru România şi Bulgaria

transparency.org
coruptie ue

Corupţia sistemică rămâne principala provocare pentru România şi Bulgaria, punând în pericol reformele de durată şi practicile de bună guvernare şi ducând la pierderi financiare, se arată într-o analiză a Centrului pentru Studierea Democraţiei (CSD) prezentată vineri la Sofia, indică agenţia BPA. Analiza a fost prezentată în cadrul unei dezbateri intitulate "Fondurile europene şi calea către practici de bună guvernare în România şi Bulgaria: Lecţii învăţate".

Reprezentanţii CSD au arătat că fondurile europene joacă un rol important în sporirea capacităţii administrative în cele două state şi creează oportunităţi pentru consolidarea controlului societăţii civile şi a monitorizării independente. Conform think tank-ului, licitaţiile pentru achiziţii publice finanţate din bani europeni prezintă un risc de patru ori mai mic de a fi afectate de corupţie în comparaţie cu cele finanţate din bugetul naţional.

Alocarea de fonduri UE în sectoarele implicate în lupta împotriva corupţiei s-a dovedit disproporţionat de mică în raport cu modul în care a fost monitorizată Bulgaria încă de la momentul aderării, este opinia analiştilor CSD, conform Agerpres. În cadrul mesei rotunde au fost prezentate, în afară de cazurile Bulgariei şi României, situaţiile din Ungaria şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.