Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corupție la DNA! Angajat trimis în judecată după ce ar fi pretins bani de la un om de afaceri

Sigla DNA

Un specialist din cadrul DNA a fost trimis în judecată după ce ar fi pretins bani de un om de afaceri care intenționa să încheie un contract cu instituția.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, care la data faptei era specialist în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Conform rechizitoriului, în perioada 15 septembrie-16 noiembrie 2021, inculpatul ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 15.000 euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro, plătibilă în două tranșe, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție.

Astfel, în 16 noiembrie 2021, inculpatul a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.