Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corupţie: Zece ani de închisoare pentru un fost preşedinte al Salvadorului

cugetliber.ro
inchisoare

Ex-preşedintele salvadorian Elias Antonio Saca a fost condamnat miercuri la zece ani de închisoare şi la rambursarea sumei de 260,7 milioane de dolari, dintr-un total de 301 milioane deturnate pe timpul cât a fost la putere între 2004 şi 2009, transmite AFP, conform agerpres.ro

Fostul şef de stat, care a compărut sub arest în faţa unui tribunal din San Salvador, alături de şase colaboratori, va mai trebui să execute încă opt ani de detenţie. 

Saca a fost condamnat pentru "deturnare de fonduri publice şi spălare de bani", a precizat Parchetul General pe Twitter. 

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când un şef de stat salvadorian este condamnat pentru infracţiuni de corupţie. 

Fostul lider şi-a recunoscut vinovăţia cu scopul de a i se reduce pedeapsa maximă de la 25 la 10 ani. 

De asemenea, fostul său secretar, Elmer Charlaix, a fost condamnat la 10 ani de închisoare şi plata a 15 milioane de dolari. 

Fostul ministru al telecomunicaţiilor, Julio Rank, fostul preşedinte al companiei publice de apă, Cesar Funes, ex-directorul serviciului financiar al preşedinţiei, Francisco Arteaga, şi Jorge Herrera, un fost funcţionar al Trezoreriei, au primit câte cinci ani de închisoare. 

Toţi aceşti acuzaţi şi-au mărturisit vinovăţia pentru a beneficia de reducerea pedepselor. Excepţie a făcut Pablo Gomez, fostul contabil al lui Elmer Charlaix, care a fost condamnat la 16 ani de închisoare şi plata a 5 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.