Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosette Chichirău a dat bir cu fugiții: CONFLICT între USR și PLUS

Agerpres
Cosette Chichirău

Deputata Cosette Chichirău a fost aşteptată mai bine de 30 de minute pentru a lua parte la o dezbatere în cadrul Alianţei USR Plus, în care trebuiau prezentate proiectele pentru Iaşi ale candidaţilor celor două partide ale alianţei USR - PLUS la Primăria Iaşi, Cosette Chichirău (USR) şi Liviu Iolu (PLUS).

Candidatul USR a anunţat iniţial vineri seara câţiva jurnalişti din presa locală că nu va mai participa la dezbatere, ulterior anunţul fiind făcut public sâmbătă după amiaza pe pagina de socializare a USR Iaşi. Liviu Iolu a aflat de la ziarişti că deputatul Cosette Chichirău a amânat unilateral dezbaterea de duminică.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

"Nu am fost anunţat direct. Am primit un mesaj că presa din Iaşi a fost anunţată de amânarea dezbaterii, lucru care pentru noi este neprotocolar, să zicem, pentru că a fost o dezbatere decisă împreună şi trebuia să o ţinem împreună. Din punctul meu de vedere, o dezbatere se desfăşoară în minim doi. Trebuie minim doi pentru o dezbatere. Trebuia să îşi prezinte şi Cosette Chichirău programul, dar în aceste condiţii îmi prezint programul pentru ieşeni, pentru cetăţenii Iaşiului. Avem în sală şi membri PLUS şi membri USR, susţinători, dar şi persoane care nu sunt membri de partid. Îmi voi prezenta programul care deja este afişat pe site-ul meu. Acesta era scopul dezbaterii de azi, să ne prezentăm programele, atât eu, cât şi candidatul USR, iar după aceea să alegem cel mai bun program, cea mai bună echipă pentru Iaşi", a declarat jurnaliştilor Liviu Iolu.

Potrivit acestuia, într-o astfel de situaţie, Biroul Judeţean Iaşi (al PLUS -n.r) va anunţa conducerea reunită a Alianţei USR PLUS că există un blocaj la nivel de desemnare a candidatului pentru Primăria Iaşi.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

"Probabil că va urma o mediere din partea Birourilor Naţionale reunite în acest moment, dacă nu ajungem la o decizie comună la Iaşi", a răspuns Liviu Iolu.

La dezbaterea de duminică au venit atât membri de la PLUS Iaşi, simpatizanţi, dar şi membri ai USR Iaşi.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

"Sunt venit aici ca şi coleg de alianţă şi să văd un proiect pentru Primărie. Din ce am citit în presă, am văzut că colega mea Cosette Chichirău a declinat întâlnirea de astăzi, propunând o altă întâlnire. Nu ştiu decât ce a apărut în presă, nu ştiu altceva. Din punctul meu de vedere, sunt absolut necesare amândouă dezbaterile, aşa cum ar fi normal, întâlnirea în Alianţă pentru a stabili care este candidatul comun, după aceea candidatul comun poate convoca o întâlnire cu partea dreaptă a scenei politice locale pentru o alianţă împotriva actualului primar. Cred că ambele întâlniri îşi au rostul lor, oricare ar fi motivele, şi trebuiau să se desfăşoare în mod consecutiv, cea de azi şi după aceea cealaltă. Indiferent care e candidatul nostru, că va fi Cosette (Chichirău - n.r) sau Liviu (Iolu - n.r), fiecare trebuie să ia din programul celuilalt. Nimeni nu e perfect, nimeni nu are formula magică", a declarat jurnaliştilor senatorul USR Dan Lungu.

Citește și: Simona Halep face spectacol! Victorie formidabilă la Dubai

Întrebat de jurnalişti dacă în filiala USR Iaşi sunt probleme de comunicare între membrii de partid, senatorul Dan Lungu a afirmat că "astea sunt peste tot". El a menţionat totodată că, deşi este senator, nu face parte din Biroul Local sau Judeţean al USR.

Deputata Cosette Chichirău, liderul USR Iaşi, nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Citește și: Protest de amploare duminică, 23 februarie: Cerem președintelui Iohannis să nu promulge acest act normativ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.