Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coșmarul Rusiei ar putea să ia amploare! Ucraina: 'Avem nevoie de mai multe sisteme HIMARS și M270. Noile rachete au încetinit Rusia'

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Noile rachete americane din Ucraina au „încetinit semnificativ" asaltul rusesc, susține ministrul Apărării, potrivit CNN, relatează Mediafax.

Noile sisteme de rachete de artilerie HIMARS, furnizate de SUA Ucrainei, au „încetinit semnificativ" avansul Rusiei în țară, potrivit unui ministru al guvernului ucrainean.

„Aceste sisteme ne-au permis să distrugem aproximativ 30 de stații de comandă și depozite de muniții, folosim doar opt sisteme HIMARS. Acest lucru a încetinit în mod semnificativ avansul Rusiei și a scăzut dramatic intensitatea bombardamentelor lor de artilerie", a declarat ministrul apărării Oleksii Reznikov.

Cu toate acestea, forțele ucrainene au nevoie de mai multe sisteme de artilerie de precizie cu rază lungă de acțiune și de rachete pentru a ține în loc Rusia și a lansa o contraofensivă, a adăugat Reznikov.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri pentru HIMARS și... M270", a spus el, referindu-se la sistemele de rachete cu lansare multiplă M270 pe care Marea Britanie s-a angajat să le furnizeze Ucrainei.

„Pentru a reține eficient inamicul, avem nevoie de cel puțin 50 de astfel de sisteme, având în vedere că linia noastră de front este de aproape 2.500 de kilometri. Pentru o contraofensivă eficientă am avea nevoie de cel puțin 100, cred. În acest caz, ar putea deveni un schimbător de joc pe câmpul de luptă", a adăugat demnitarul ucrainean.

În ultimele săptămâni, Ucraina a folosit HIMARS și alte arme de fabricație occidentală pentru a ținti depozitele de muniție din teritoriul controlat de Moscova. De asemenea, rachete lansate de HIMARS au avariat miercuri un pod cheie care traversează râul Nipru în regiunea Kherson, a raportat TASS.


Rusia, îngrijorată de noile arme livrate Ucrainei

Sarcinile geografice ale „operațiunii speciale de protejare” a Donbasului au suferit modificări după furnizarea de arme occidentale Ucrainei. Acum, acestea includ nu numai „eliberarea” Republicilor Populare Lugansk și Donețk, ci și o serie de alte teritorii, a declarat miercuri, 20 iulie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.