Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costel Alexe anunță că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni va fi finanţat din fonduri europene

autostrada

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, susţine că segmentul de autostradă Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, parte din A8, va fi construit din bani europeni, prin Programul Operaţional de Transport, arată News.ro.

Costel Alexe a scri luni sear pe Facebook că Iaşiul şi Moldova nu mai au timp să aştepte, el adăugând că Guvernul actual a înţeles că este necesară urgentarea construcţiei autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

În ceea ce priveşte tronsonul Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, având lungimea de 100 km, Alexe afirmă că acesta va fi finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Transport.

”Aşa cum capetele de autostradă le-am integrat în PNRR, ne-am asumat să găsim cele mai bune opţiuni de finanţare şi cele mai rapide procese de implementare astfel încât să beneficiem de această autostradă cât mai curând posibil. Este un obiectiv asumat în faţa ieşenilor de către Partidul Naţional Liberal şi este şansa unei întregi regiuni de a ne conecta cu Vestul României. Iaşul şi Moldova nu mai pot aştepta iar actuala guvernare a înţeles acest lucru şi astfel am ajuns pe harta priorităţilor naţionale”, susţine şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat săptămâna trecută la Iaşi, că în PNRR, pe partea de infrastructură, majoritatea fondurilor sunt alocate autostrăzilor din Moldova, el evitând să anunţe un termen-limită pentru finalizarea lucrărilor la autostrada A8 Ungheni Iaşi-Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.