Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costel Alexe: 'Mă bucur că PNL a câştigat Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean, pentru prima dată în 30 de ani'

Inquam Photos / Octav Ganea
costel alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat duminică, după închiderea urnelor de vot, că îl bucură foarte mult faptul că PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în 30 de ani atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean.

"Mă bucur foarte mult că PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în aceşti 30 de ani de democraţie atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean. Aceasta este o victorie nu doar a PNL, ci este mai degrabă o încredere pe care ieşenii şi-o pun în listele consilierilor locali şi judeţeni, primari. Îi felicit pe toţi primarii din judeţ care şi-au câştigat mandatele astăzi, cred că sutele de consilieri locali şi judeţeni care zi de zi în această precampanie şi campanie electorală au promovat principiile şi programul nostru de guvernare locală şi judeţeană. Vreau să îi asigur pe ieşeni că anii ce vor urma vor fi ani în care împreună cu ei va fi o victorie a judeţului nostru", a declarat Costel Alexe, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Video Nicușor Dan, împins în corzi: Să știți că nu toți bărbații fac femeile panarame

Conform acestuia, prin votul dat duminică ieşenii au ales şefii administraţiilor locale şi judeţene în funcţie de proiectele prezentate şi au respins în acelaşi timp "acest circ politic" făcut de adversarii politici.

"Ziua de astăzi a consfinţit faptul că în urma acestor alegeri locale au câştigat românii iar dacă este să ne referim la judeţul nostru, au câştigat ieşenii. Astăzi, ieşenii din municipiul Iaşi şi din zona metropolitană, de la Iaşi la Paşcani, de la Miroslava la Cristeşti, ieşenii au ales un proiect de dezvoltare al judeţului nostru, au respins categoric tot acest circ politic făcut de adversarii noştri în ultima perioadă şi evident nu au uitat anii guvernărilor trecute când Iaşiul a fost lăsat pradă intereselor politice meschine şi, evident, decalajele dintre estul şi vestul ţării s-au acutizat. Mă bucur foarte mult că ieşenii au ales o echipă în care au încredere că împreună cu ei în următorii patru ani putem să aducem investiţii majore şi importante pentru dezvoltarea judeţului nostru. Mă bucur foarte mult că ieşenii au validat programul nostru de guvernare locală şi judeţeană realizat în urma a zeci de dezbateri, evenimente, întâlniri cu miniştri, vizite ale premierului Ludovic Orban la Iaşi şi au înţeles că doar astfel putem construi pentru judeţul nostru", a mai spus candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.

Potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente, în cursul zilei de duminică, până la ora 21,00, când s-au închis urnele de vot, prezenţa în judeţul Iaşi a fost de 37,27%, respectiv 293.986 votanţi. Dintre aceştia, 3.256 au votat la urna mobilă, 5.966 votanţi au fost înscrişi pe listele suplimentare, 284.728 pe listele permanente şi 36 pe liste complementare.

În Iaşi şi judeţ pentru acest tur de scrutin au fost 786.928 persoane înscrise pe listele permanente şi 1.480 înscrise pe liste complementare şi au fost organizate 759 secţii de votare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.