Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costul cu forţa de muncă a crescut în România, în al doilea trimestru, cu 15,6%

munca constructii

Costul orar cu forţa de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 15,6%, forma ajustată după numărul zilelor lucrătoare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în sănătate şi asistenţă socială, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie news.ro.

În primul trimestru, costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 12,72%, forma ajustată, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

În al doilea trimestru al acestui an, în sectorul bugetar, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au înregistrat creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după efectul zilelor lucrătoare) ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice, astfel: în sănătate şi asistenţă socială cu 33,15%, în învăţământ cu 21,76% şi în administraţie publică cu 19,51%.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă a crescut în toate activităţile economice.

”Pe principalele activităţi ale sectorului economic, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în informaţii şi comunicaţii (19,11%), în tranzacţii imobiliare (18,32%) şi în construcţii (17,98%)”, se arată în comunicat.

Sectoarele economice cu cele mai mici creşteri au fost industria extractivă (6,32%), activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (10,49%), activităţi de spectacole, culturale şi recreative (10,52%) şi industria prelucrătoare (10,53%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.