Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costumat în premier al României, Ponta i-a speriat pe americani de Halloween

Hotnews:

Costumat in premier al Romaniei, Victor Ponta i-a speriat pe jurnalistii americani veniti in Mexic la summit-ul inaugural al Open Government Pertnership cu aroganta si cinismul sau. Scena de groaza, care pentru marea democratie mexicana n-ar fi chiar nemaintalnita, ar fi urmatoarea. La o sindrofie internationala a unui organizatii care isi propune, intre altele, sa lupte impotriva coruptiei si pledeaza pentru responsabilitate in actul de guvernare, s-a prezentat un mort politic viu si uluitor de vioi. Numele sau este Victor Ponta, vine din tara lui Dracula, unde a fost trimis in judecata pentru complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si fals. Jurnalistii americani de la Huffington Post au notat ca summit-ul a oferit "prea mult teatru politic si prea putina responsabilitate". L-au dat drept exemplu pe mortul nostru viu, devenit astfel un simbol  planetar al lispei de responsabilitate. "Premierul roman Victor Ponta, care a vorbit chiar inaintea lui Pena Nieto (presedintele Mexicului), a fost trimis in judecata pentru coruptie in septembrie. Nu a pomenit de asta, in discursul sau, si nimeni nu a facut asta", arata ziaristii americani in articolul din Huff... In tara, cativa parlamentari germani s-au cutremurat la simpla ideea ca s-ar putea intalni cu un premier penal inca in functie. O delegatie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), condusa de presedintele forului, Gunther Krichbaum, a ales sa nu solicite o intrevedere cu premierul Victor Ponta, deoarece acesta este urmarit penal si trimis in judecata... Victor Ponta distruge reputatia functiei la mare concurenta cu vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de interne pasionat de coloane cu girofar. Oprea a lasat in urma un politist mort si suspiciunea ca a abuzat de putere, dar ancheta se desfasoara cu el in functie existand un risc real ca probele sa fie astfel compromise... Imaginea Romaniei in exterior este in acest moment facuta tandari. Coruptia generalizata livreaza aceste scene de groaza pentru un stat UE si NATO. Nimeni de afara nu cred ca mai intelege mare lucru.  Cateva institutii lupta pe bune cu raul de cativa ani, Romania pare sa mearga pe drumul cel bun insa politicienii care o conduc arata sinistru.

Digi24:

Elena Udrea „și-a luat în serios rolul de Ana Ipătescu” în fruntea revoluției împotriva justiției și SRI, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Pe de altă parte, spune jurnalistul, faptul că Elenei Udrea i se deschid noi dosare înainte ca în cele vechi să existe o decizie a unei instanțe nu face bine imaginii justiției din România.„Nu prea înțeleg, de data asta. În urmă cu două zile a avut loc acel vot în Parlament, s-a cerut din nou arestarea și, după părerea mea, nu a avut loc o conspirație acolo, în urma căreia să rezulte votul acela prin care d-na Udrea să nu poate fi arestată. Sau a fost o conspirație a bramburelii, pur și simplu nu-i mai interesează pe domnii parlamentari. Nu mai e cool din punct de vedere politic subiectul Elena Udrea pentru dânșii”, a spus Cristian Tudor Popescu. „În urma acestui vot, Elena Udrea și-a luat în serios rolul de Ana Ipătescu, anunțând că se va pune în fruntea revoluției împotriva procuraturii, justiției și SRI-ului. Dna Udrea a început să consufere cu dl Ponta brusc, a descoperit că urmează să fie înlăturat, de unde se prezenta anul trecut pe vremea asta ca fiind cea mai feroce luptătoare anti-Ponta, acum este tovarășa de luptă și muncă a premierului nostru”, a adăugat el.

Evenimentul Zilei:

Guvernul Streleț a căzut. Al doilea guvern în nici un an. De abia prezentaseră un plan de acțiuni în domeniul reformelor și a fost demis, ca și cum cineva nu vrea dintr-adins nici un fel de reforme sau o apropiere de UE. Nu-i vorba, și unii europeni își freacă serios mâinile că au scăpat de un candidat ce-și face lecțiile serios și bate la ușa UE cu temei și legitimitate. Premierul și-a prezentat demisia și autorul loviturii de coaliție, ucenicul vrăjitor al zilelor acestea, a reînceput joaca de-a negocierea. De ce joaca? Pentru că totul pare desprins din registrul ludic: PDM al lui Lupu și Plahotniuc se face că negociază menținând drumul pro-european, anunțat sforăitor de fostul președinte al Parlamentului și președinte de jure al partidului, înaltul domn Lupu. Însă negociază fără nici un pachet serios de oferte cu PLDM al lui Filat și Streleț, partid umilit în mod repetat. Ca și cum. în pornirea umorală de a-și distruge rivalul, singurul rămas dintre cei doi Vlazi cu forță politică și financiară a uitat că nu poți avea vreodată drept partener pe adversarul pe care după ce l-ai învins, l-ai și umilit!!! O joacă de-a pro-europenismul steagurilor fluturânde, fără ca cineva să se uite la esență: PDM, partide autodeclarat pro-european, a votat o moțiune de cenzură cu un text profund anti-european, alături de inițiatorii PSRM(Dodon, pro-rus) și PCRM(Voronin, naționalist moldovenist). Apoi nu numai că nu există pachet de oferte, dar și PDM, alături de toți ceilalți actori, au dat năvală să cumpere voturi și deputați și să rupă din trupul PLDM, eventual să creeze pe sub mâna noua majoritate. Un comportament care prezice o majoritate mozaic, de strânsură, și alegeri anticipate curând, eventual un guvern cu perioadă de întrebuințare limitată, în orice caz fără garanții de reforme, combaterea justiției și edificarea statului de drept. Filat rămâne unicul corupt al Republicii Moldova, și asta pentru mult timp de acum încolo.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.