Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COTAR, informații care pun în mare dificultate USR: angajări pe pile și conflict de interese evident

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Drula

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) îi solicită explicații Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, în legătură cu angajările care se fac în instituțiile din subordinea sa. Cei de la C.O.T.A.R arată faptul că în cadrul Autotorității Rutiere Române nu mai puțin de 27 de angajați sunt transferați direct din Parlament, fără studii de specialitate. Mai mult, secretarul de stat Gabor Sandor s-ar afla într-un conflict de interese vizibil prin faptul că a avut acces la bazele de date ale centrelor de formare profesională.

” Legalitatea ocupării funcților publice ar trebui să fie prioritară pentru o formațiune politică precum cea din care provine dl. Drulă, după ce a fost votată exact pentru agenda „fără penali”.

Autoritatea Rutieră Română (ARR) are mai mult cu 27 de angajați, transferați din Parlament. Fără studii de specialitate, fără activitate în același domeniu, noii angajați au un singur lucru în comun: angajarea la cabinetul unui parlamentar și o cerere de transfer la ARR, după o săptămână sau două, cel mult trei, în funcția de consilier. Ca angajați ARR, noii transferați ocupă posturi de Referent, dar au oportunitatea de a se înscrie la concurs, pentru ocuparea unei funcții superioare, în scurt timp. Acest mod de operare este specific in cadrul ministerului , după ce s-a eliminat posibilitatea de transfer din mediul privat către instituțiile statului, în ianuarie 2020.

Autoritatea Rutieră Română mai are o problemă și cu justificarea veniturilor obținute anul trecut, respectiv cheltuielile realizate prin achizițiile instituției și scopul acestora, inclusiv achiziția/schimbarea de sedii. Aceeași instituție este vizată și de numirea Secretarului de Stat Gabor Sandor (UDMR), pe 5 februarie 2021, despre care nu se consideră că ar fi în conflict de interese, chiar dacă a condus, din 1999 până pe 25 februarie 2021, 46 de centre de formare profesională care aparțin de SC IFPTR SRL, al cărui asociat unic este Fundația IFPTR, (cf.art.presa)cu fondator și președinte tot Gabor Sandor.

Nici faptul că angajații ARR lucrează în paralel la IFPTR nu se consideră incompatibilitate, nici faptul că secretarul de stat Gabor Sandor a avut acces la bazele de date ale centrelor de formare profesională (adică ale concurenței) nu se consideră conflict de interese. Iar acum se trece la un nou nivel, după ce ARR și-a aprobat noua Organigramă, pe 29 Aprilie, astfel încât se va înființa un nou Departament de autorizare și examinare – în subordinea aceluiași Gabor Sandor – care va controla direct toate centrele de formare profesională din domeniu.

COTAR îi solicită Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să explice cum se potrivesc aceste acțiuni din instituțiile pe care le conduce cu principiile de etică promovate de formațiunea politică din care face parte. Solicităm deschiderea unei anchete la ARR, pentru a se verifica legalitatea angajărilor și a tranzacțiilor din ultimele 12 luni.”, scriu cei de la COTAR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.