Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotidianul conservator german Die Welt: 'Teroriştii folosesc internetul pentru atrage atenţia la nivel global asupra acţiunilor lor'

Al-Shabab teroristi

Cotidianul conservator german Die Welt comentează sâmbătă pe marginea atacurilor teroriste comise vineri în Noua Zeelandă şi soldate cu 49 de morţi şi zeci de răniţi, apreciind că în prezent ''teroriştii folosesc internetul pentru atrage atenţia la nivel global asupra acţiunilor lor'', transmite dpa, potrivit Agerpres.

''Un act politic de crimă în masă, transmis live prin intermediul internetului cu o bodycam - acesta este un nou punct maxim de atragere a atenţiei asupra terorismului. Această crimă, comisă de o persoană fără Dumnezeu, milă, ruşine sau dragoste, s-a produs în Noua Zeelandă, dar ar fi putut avea loc oriunde în lume'', notează publicaţia germană.

Citește și: China: Două persoane au decedat şi alte 17 sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren

Acest lucru a fost menţionat pe Facebook de însuşi autorul atacurilor - el a scris că a ales Noua Zeelandă pentru a le arăta musulmanilor că nu mai sunt în siguranţă nicăieri, adaugă Die Welt. 

Suspectul în urma atacurilor de la Christchurch, identificat drept Brenton Harrison Tarrant, un cetăţean australian în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat sâmbătă de crimă, într-o primă apariţie în faţa instanţei, deşi este posibil să i se aducă şi alte acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.