Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Carantină de noapte începând de vineri, la Alba Iulia

twitter
coronavirus

Alba Iulia intră în carantină de noapte începând de vineri, după ce a depășit rata de infectare 6 la mie. În supermarket, fiecărei persoane trebuie să îi fie alocate minim 4 metri pătrați din suprafața magazinului, notează mediafax.

Rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–COV-2 în Alba Iulia este de peste 6 cazuri la 1.000 de locuitori.

Astfel, autoritățile au adoptat, începând de vineri, următoarele măsuri:

În intervalul orar 23.00- 5.00 circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru:

- deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gopsodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

- deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

- deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori deces al unui membru de familie;

- deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice;

- deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

- deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

- deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Pentru verificarea motivului deplasării:

- angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;

- persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

- pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute la lit. a și b, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura. Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Se permite tranzitarea Alba Iulia în intervalul orar 23.00 - 5.00 de către persoanele care nu au domiciliul/reședința în aceste localități, fiind interzisă staționarea acestora.

Se restricționează accesul persoanelor în interiorul centrelor comerciale de tip supermarket, hypermarket, mall-uri etc, amplasate în Alba Iulia, astfel încât fiecărei persoane să îi fie alocată o suprafață de minim 4 mp din suprafața utilă a spațiului comercial. Operatorii economici sunt obligați să calculeze și să afișeze la loc vizibil, la intrarea în spațiul comercial numărul maxim de persoane care este permis în același timp în interiorul unității și să organizeze cu personal propriu limitarea accesului.

Magazinele au obligativitatea de a dezinfecta coșurilor de cumpărături, pardoselile și suprafețele comune, pentru prevenirea și răspândirea virusului SARS-COV-2 în spațiile comerciale.

Se limitează numărul de călători din mijloacele de transport în comun, la maxim 50% din capacitatea autorizată de transport, cu respectarea regulilor de distanțare socială. Responsabilitatea accesului în limita a 50% din capacitatea autorizată revine operatorului de transport public, cât și dezinfectarea mijloacelor de transport în comun, după fiecare cursă efectuată.

Organizarea activității în unitățile de producție, în așa mod încât să fie respectată o distanțare fizică și orară la intrarea și ieșirea din tură, astfel să se evite aglomerările la intrarea și ieșirea de pe platformele industriale.

Se supendă activitatea „Pieței Volante” din cartierul Cetate , pana la ieșirea municipiului din scenariu roșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.