Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Franţa înăspreşte restricţiile pe Coasta de Azur în weekend-uri

Coasta de Azur

Franţa îşi înăspreşte restricţiile impuse pe Coasta de Azur pentru weekend-uri, ca urmare a unei noi creşteri a numărului cazurilor de COVID-19 în departamentul Alpes-Maritimes, au anunţat luni autorităţile locale, potrivit AFP şi dpa, notează Agerpres.

În următoarele două weekend-uri, regiunea urbană de pe coastă se va afla în carantină, a precizat prefectul Bernard Gonzalez, ceea ce înseamnă că aproximativ 90% dintre locuitorii regiunii îşi vor putea părăsi locuinţele doar dacă au motive întemeiate, precum pentru a cumpăra alimente sau pentru o merge la medic. Exerciţiile fizice sau plimbările vor fi permise pentru cel mult o oră pe zi, pe o rază de 5 kilometri de locuinţă.

În acelaşi timp, Riviera Franceză impune purtarea măştii faciale şi interzicerea consumului de alcool în locuri publice.

Magazinele care au o suprafaţă mai mare de 5.000 de metri pătraţi vor trebui să fie închise, cu excepţia supermarketurilor şi a farmaciilor.

Potrivit lui Gonzalez, situaţia legată de COVID-19 din regiunea apropiată de frontiera cu Italia s-a deteriorat recent.

Rata incidenţei infecţiilor la 100.000 persoane pe şapte zile este în prezent de 588, de trei ori mai mare decât rata naţională, iar varianta britanică a coronavirusului a devenit răspândită.

Franţa este afectată grav de pandemia de COVID-19, cu peste 3,6 milioane de persoane infectate şi 84.000 de decese cauzate de noul coronavirus până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.