Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Grecia va începe să-i vaccineze în august pe minorii din categoria de vârstă 12-15 ani

smartradio.ro
vaccin doctor jenssen covid J&J

Grecia va extinde campania sa de vaccinare la minorii din categoria de vârstă 12-15 ani în luna august, a anunţat luni ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias, precizând că aceasta va fi facultativă, relatează AFP.

SUA, Regatul Unit, Germania, Franţa şi Italia au aprobat deja vaccinarea pentru această categorie de vârstă.

Circa 30.000 de programări la vaccinare au fost deja făcute de adolescenţii de 15-17 ani.

"Ar trebui să meargă cu toţii să se vaccineze, chiar şi în mijlocul verii", a pledat Kikilias pe un canal local de televiziune, subliniind că procentajul persoanelor vaccinate "spitalizate în stare critică" este "mai mic de 10%".

La începutul lunii, parlamentul grec a adoptat un proiect de lege care face obligatorie vaccinarea personalului sanitar şi a angajaţilor din azilurile de bătrâni. Cei din urmă vor trebui vaccinaţi înainte de 16 august, în timp ce personalul sanitar din sectoarele public şi privat va trebui să fie inoculat cu un ser anti-COVID până la 1 septembrie. Cei care nu doresc să facă acest lucru vor fi plasaţi în concediu fără salariu.

În primăvară, guvernul a anunţat că populaţia de pe micile insule şi insuliţe ale ţării va fi vaccinată cu prioritate în vederea sezonului turistic, pentru a asigura siguranţa insularilor, dar şi a turiştilor.

Astfel, populaţia a zeci de insule a fost vaccinată, dar o mare parte a angajaţilor din sectorul turistic a rămas ezitantă, potrivit autorităţilor elene.

Insula Mykonos a fost plasată în cod roşu de alertă la începutul lui iulie, cu noi restricţii, printre care şi reintroducerea interdicţiei de circulaţie. Aceste măsuri restrictive au fost ridicate luni.

Peste zece milioane de doze de vaccin au fost administrate în Grecia şi circa 5,5 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10,7 milioane de locuitori, au fost inoculate cu ambele doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.