Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Marea Britanie a deschis un imens spital de campanie la Londra

res.cloudinary.com
coronavirus

Un imens spital de campanie a fost deschis vineri într-un centru de conferinţe din Londra, după ce a fost amenajat în mai puţin de zece zile pentru a face faţă afluxului în creştere de bolnavi de COVID-19, potrivit France Presse.

Construit prin concursul armatei, spitalul din Nightingale, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi, ar putea ajunge la 4.000 de paturi, adică echivalentul a zece spitale clasice.

Inaugurat de prinţul Charles prin videoconferinţă şi de ministrul sănătăţii, Matt Hancock, la faţa locului, acesta este primul dintr-o serie de spitale provizorii prevăzute în Regatul Unit, unde COVID-19 a făcut aproape 3.000 de morţi.

Ieşit în această săptămână din carantină, după ce fusese el însuşi contaminat, fiul reginei Elisabeta a II-a a calificat acest spital de campanie, de la reşedinţa sa din Scoţia, drept "o lumină strălucitoare în aceste vremuri sumbre".

"Este fără îndoială o realizare pe toate planurile, de la rapiditatea construirii sale în doar nouă zile până la talentul celor care l-au creat", a afirmat moştenitorul coroanei.

Cu un personal prevăzut de 16.000 de cadre medicale, acest spital uriaş, fără echivalent pe teritoriul britanic, încearcă să răspundă accelerării pandemiei, care a contaminat oficial 33.718 persoane, făcând 2.921 de morţi în Regatul Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.