Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Noi restricţii pe insula Mauriţius cu două treimi din populaţie complet vaccinată

www.worldatlas.com
Mauritius

Autorităţile din insula paradisiacă Mauriţius, din Oceanul Indian, au impus vineri o serie de noi restricţii pentru a face faţă unei recrudescenţe a cazurilor de COVID-19, în pofida ratei ridicate de vaccinare, relatează AFP.

Premierul Pravind Jugnauth a anunţat restricţiile joi, într-o alocuţiune televizată în faţa naţiunii, acuzându-i pe cei care nu respectă protocoalele sanitare că sunt responsabili de creşterea numărului de contaminări.

Anunţul vine după ce la începutul lui octombrie insula şi-a redeschis complet graniţele pentru turiştii străini, în speranţa relansării activităţii turistice vitale pentru economia sa, după luni îndelungate de stagnare din cauza pandemiei.

Ultimele cifre comunicate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cu data de vineri, arată însă că pe insulă s-au înregistrat până acum, de la debutul pandemiei, 18.979 de cazuri de infectare şi 240 de decese, comparativ cu circa 12.600, respectiv 44 cât era acest total la 1 octombrie.

Ministerul local al Sănătăţii a atribuit majoritatea cazurilor noi "variantei Delta".

Şcolile din insulă au fost închise la începutul săptămânii şi cursurile se desfăşoară online, în timp ce barurile şi discotecile au primit ordin să-şi suspende activitatea, iar concertele şi competiţiile sportive au fost suspendate. Guvernul a limitat totodată numărul de participanţi la evenimente ca nunţile şi înmormântările, dar plajele rămân deschise, deşi fără posibilitatea de a organiza picnicuri.

Premierul a subliniat în discursul său importanţa vaccinării şi le-a cerut oamenilor să facă şi doze de rapel.

Săptămâna trecută, ministrul sănătăţii, Kailesh Jagutpal, declara că peste 67% din populaţia insulei a fost inoculată deja cu două doze.

Totuşi, marţi, el a precizat în parlament că de la începutul acestui an un număr de 61 de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă au decedat la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.